fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kulturna dešavanja u gradu /8.4 – 14.4/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
8. April 2024.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 8. april

Being John Malkovich @Bife Ventil

Film Being John Malkovich ovog ponedeljka od 18h u Bife ventilu.

Blues Jam Session @Bluz i pivo

Uronite u ritam bluesa svakog drugog ponedeljka u našem klubu! Uživajte u druženju uz zvukove legendarnih domaćih blues muzičara. A to nije sve! Ako svirate ili pevate, i vi se možete pridružiti bendu na sceni!

Boki Dusty Hat – harmonika
Nikola Marković – bas
Pače – bubnjevi
Dragan Ćalina – klavijatura, vokal

Utorak, 9. april

Island Mint + AASKA @Kvaka 22

Island Mint: Očaravajući publiku svojim sunčanim melodijama, ovaj petočlani bend donosi jedinstvenu mešavinu sunčanog popa šezdesetih, garažnog roka i shoegazea devedesetih. Vođeni frontmenom i producentom Matyášem Adámekom, njihov topao analogni zvuk je nostalgično putovanje kroz vreme.

AASKA : DJ i producent, Anja Marković aka AASKA je jedna od najproduktivnih DJ-eva na beogradskoj noćnoj sceni. Nakon nastupa u živi, dim-u, kuli ili dragstoru, spremna je da napadne kvaku eksperimentalnim, ali ipak plesnim setom.

Stihovi Roberta Luisa na filmu @SKC

Utorak, 9. april 2024.
Ciklus: Izvođenje poezije na filmu
Tema: Stihovi Roberta Luisa Stivensona
Predavanje i razgovor sa analizom vizuelnih primera
Predavači: Tijana Savatić i Stevan Vuković

Iako su ekranizacije “Doktora Džekila i mister Hajda” i “Ostrva s blagom” toliko frekventne da je teško probiti se do uticaja drugih dela Roberta Luisa Stivensona na kinematografiju, ipak je i nekoliko njegovih pesama dospelo do uspešnih ekranizacija. To su prvenstveno “Rekvijem”, “Moja kuća, kažem”, i “Moja žena”. Rekvijem je napisao sam sebi, i tražio da mu se upiše na grob, na planini Vaea, na polinezijskom ostrvu Samoi, u koji je položen sa 44 godine, 1894. Pun naziv te pesme je “Rekvijem broj 21”, objavljena je u njegovoj prvoj knjizi “Podšumlja” 1890, a citirana je u filmovima “Bili su potrošni”, DŽona Forda, iz 1945 i “Konjska usta” Ronalda Neama iz 1958. “Moja kuća, kažem”, izdata posthumno. 1913, citira se u “Podzemnom toku” Vinsenta Minelija iz 1946, a “Moja žena” iz 1896 u “Nežnom drugu” Edvarda Dimitrika iz 1943.

Sreda, 10. april

Rich Kids @Jugoslovenska kinoteka

Tokom meseca Sećanje na… u Jugolosvenskoj kinoteci u sali u Kosovskoj biće rpikazani filmovi američkog reditelja Roberta M. Janga.

Ričard III @KPGT

“Ričard III je pali anđeo koji za svoje iskupljenje mora da kazni celokupno zlo sveta.
Grbu na njegovim leđima prekriva crni plašt, crni i blještavi, države i istorije.
Koturne na njegovim hromim nogama najavljuju tragediju i ispunjenje sudbine.
Konj na kraju njegovog puta krilat je i vodi ga slobodan čovek.
Ričmond je beli anđeo koji će dobiti u nasledstvo plašt.
Siroti pobednici.”


Reditelj: Ljubiša Ristić
Scenograf: Bojana Ristić
Kostimograf: Bojana Ristić
Kompozitor: Gabor Lenđel

Četvrtak, 11. april

Oblakoder pušta @Sprat

I ovog meseca se družimo u Spratu!
Oblakoder pušta 11. aprila.

Vidimo se!

Dhafer Youssef @Bitefartcafe

7. Nedelja finskog filma @Kulturni centar Beograd

NEDELJA FINSKOG FILMA:
11 – 15. APRIL 2024.
Dvorana Kulturnog centra Beograda
Kolarčeva 6

U Dvorani Kulturnog centra Beograda, nakon dve godine, održava se 7. Nedelja finskog filma. I ove godine manifestaciju organizuju Finski filmski institut, Ambasada Finske i Kulturni centar Beograda, a odvija se od 11. do 15. aprila u Dvorani Kulturnog centra. Selektor festivala je reditelj Stefan Arsenijević, koji je izabrao osam filmova, novih ostvarenja finske kinematografije.Tokom festivala, gosti Beograda biće Jana Puskala (Jaana Puskala), šefica Međunarodnog odeljenja Finskog filmskog instituta, i Tia Kouvo (Tia Kouvo), rediteljka filma Porodični ručak.

Petak, 12. april

Danilo Kas, Igor Jadranin, Sergej Krstić @KC Grad

Danilo Kas, Igor Jadranin, Sergej Krstić zajedničkim snagama ovog petka u KC Gradu.

KLUBOSLAVIJA @Zappa baza

Prvi put u Zappa Bazi jedna od najboljih i najpopularnijih žurki u gradu – KLUBOSLAVIJA. Kluboslavija je projekat Marka Miloševića (MKDSL), koji se bavi klupskom revitalizacijom pesama sa ex-Yu prostora. Vreme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze pop, funk, new wave, disco, electro, rok i šlager biseri, a tu se provuku i narodna, etno, folk i dens blaga.

Pliš i Xanadu @Kvaka 22

U petak 12. aprila od 21h u beogradskom alternativnom muzičkom prostoru Kvaka 22 nastupaju Xanadu i Pliš.

Xanadu je alternativni izvođač elektronske muzike iz Beograda, čije su pesme mešavina funka, hip-hopa i synth-popa, sa duhovitim deonicama u tekstovima. Najpopularnije pesme su mu Kopenhagen, Bilo bi nam fino (da sam latino) i Džemp, ali ima i veliki broj drugih pesama u različitim stilovima. Na nastupu obećava korektan provod, solidno pevanje i razmrdavanje vaših delova tela potrebnih za đuskanje ili makar nihanje!

Pliš je formiran u Beogradu krajem 2018. godine kao rezultat deljene ljubavi prema gitarskom indi zvuku s početka novog milenijuma, čiji uticaj se može čuti u njihovom zvuku i pesmama. Čine ga četiri plišana momka, Branislav Cvetković (gitara i vokal), Stefan Drča (gitara), Petar Sutara (bubnjevi) i Aleksa Gajić (bas i vokal). Kombinujući nostalgične melodije i nestrpljive ritmove, pliš istražuje sve ono što pokreće, ali i predstavlja izazov za mladog čoveka. Bend opisuje sebe kao nešto što se oseća na koži, golica i prija. Neke od njihovih pesma, kao što su „Daljine“, „Sedmice“, „Padobran“ i „Kraljica“ publika je imala priliku da čuje na njihovim dosadašnjim nastupima. Trenutno rade na pripremi debitantskog EP-a, koji će biti objavljen tokom 2024. godine.

Subota, 13. april

Nemeček @Kvaka 22

Hrvatski sastav Nemeček ove subote stiže u Kvaku 22.

Rosa Pistola, Praktikal, All Stars, Matkec @KC Grad

MRAK @Drugstore

VELIKA SOBA
Dina (DE)
Zanzi
Grof K.T.I
StellarcompanionDRK RUM
Vitanov
Ali Güney

Naša gošća je iz Kanade, ali živi i radi u Nemačkoj. Nije je bilo strah da svoj Boiler Room set od pre samo tri nedelje završi sa Late Night Alumni – Empty Streets, koju je proslavio Tiësto. Ko ima muda za tako nešto, prijatelj je Mraka! Dina je, takođe, rezident u klubu Rote Sonne u Minhenu. Tu su i Zanzi, Grof K.T.I i Stellarcompanion da ravnomerno raspodele spajs melanž. Čeka vas, naravno, i IMAX drk room ispred kog muziku puštaju Vitanov i Ali Guney, ali nemojte njih da dirate, moraju da rade.

Nedelja, 14. april

LEFT TO STARVE, CASILLAS, TVAR’, OBLACI @AKAB OKRETNICA

Ulaz se ne naplaćuje. Troškovi postoje i nisu mali. Podrži bednove i doniraj u skladu sa svojim mogućnostima

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *