fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kulturne institucije i manifestacije odlažu svoje programe do daljeg

Nakon uvođenja novih mera i pogoršanja epidemiološke situacije
10. July 2020.

Usled pogoršanja epidemiološke situacije, mnoge kulturne institucije svoje programe otkazuju ili pomeraju na onlajn platforme. Festivali i slične manifestacije smanjuju kapacitete, otkazuju svoje programe ili su pred otkazivanjem.

Dom omladine Beogarad je obavestio publiku da da su svi programi odloženi do daljeg.

KC Grad je takođe svoje posetioce obavestio da neće raditi do daljeg i da se sav program, osim onlajn platforme #AloneTogether, odlaže.

Klub Barutana u Beogradu odlučio je da planirani program odloži do daljeg, odnosno dok se ne steknu svi uslovi za bezbedno održavanje događaja, u skladu sa merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa.

Otvaranje letnjeg bioskopa na otvorenom Frejm” u Novom Sadu odloženo je do daljeg usled pogoršane epidemiološke situacije, saopštili su 9. jula organizatori, navodeći da je zdravlje svih na prvom mestu. Letnji bioskop “Frejm” trebalo je da bude otvoren 10. jula nagrađivanim domaćim filmom “Otac” Srdana Golubovića u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, odnosno ispred zgrade Prirodno-matematičkog fakultet.

Narodno pozorište u Somboru otkazalo je sve predstave planirane tokom jula zbog novih mera lokalnog Štaba za vanredne situacije za sprečavanje širenja korona virusa.

Program Beogradske letnje scene na stadionu Tašmajdan prekinut je zbog zaoštravanja epidemiološke krize, a prema navodima gradskih vlasti, o eventualnom nastavku biće odlučeno kada se za to steknu uslovi.

Somborski filmski festival, planiran od 10. do 13. jula, odložen je do početka avgusta zbog zaoštravanja epidemije korona virusa u Srbiji, saopštili su 2. jula organizatori iz Kulturnog centra „Laza Kostić”.

Organizatori 49. Filmskog festivala u Sopotu (SOFEST), koji je bio planiran od 7. do 11. jula, odlučili su da odlože do daljeg održavanje te gradske filmske manifestacije.

Motovun film festival, predviđen od 30. jula do 1. avgusta, odložen je do daljeg zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom u Istarskoj županiji, saopštili su 10. jula organizatori, najavljujući ipak deo programa u drugim gradovima ili onlajn.

18. Međunarodni salon stripa u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, čije je 18. izdanje planirano za kraj septembra, pauziraće ove godine zbog pandemije korona virusa i odlaže se za 2021. godinu.

Najveći muzički festivali u Srbiji, uključujući Exit, Beerfest, Nishville i Lovefest, nedavno su poručili da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom izvesno da neće biti održani u avgustu u planiranom formatu, već će morati drastično da smanje broj publike kako bi izbegli jedinu preostalu opciju otkazivanja. Ujedno, festivali su izrazili protest zbog predstavljanja da su najopasniji deo društva i ponovo apelovali na državu i društvo u celini da ne dozvole njihovo gašenje.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *