fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

LAB FDU učestvuje u globalnoj akciji Climate Change Theatre Action

U okviru festivala Pozorište čuda, biće održano i scensko izvođenje na temu klimatskih promena, pod nazivom Neću više, mama
28. October 2021.

Od 3. do 5. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti održaće se festival „Pozorište čuda’’ u organizaciji Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU.

Osnovno polazište festivala predstavlja spoj umetnosti i nauke kroz niz različitih, inovativnih izvedbenih formata, u kojima se kroz njihovo zajedničko delovanje, na kreativan i originalan način, ukazuje na goruće svetske teme kao što su klimatska kriza i ekološki problemi.

Poslednjeg dana festivala, 5.11. u 20h publika će imati priliku da prisustvuje scenskom izvođenju „Neću više, mama!’’, koje je u svoj program uvrstila globalna inicijativa Climate Change Theatre Action. Scensko izvođenje, u režiji Ive Olujić, predstaviće sedam tekstova koji na različite načine tretiraju temu klimatskih promena.

Climate Change Theatre Action je projekat koji podržava, ali i bijenalno prikazuje različite izvođačke prakse umetnika i organizacija širom sveta koje se bave temom klimatske krize, sa željom da se kroz umetnost ukaže na ove probleme, kao i da se podstakne globalna zajednica na promišljanje i, pre svega, delovanje u ovom polju. Najavu scenske izvedbe „Neću više, mama!’’ možete pogledati ovde.

Odmah nakon ovog događaja, uslediće tribina pod nazivom „Dajmo sebi šansu – mladi i klimatske promene’’ koja će se baviti temom klimatskog aktivizma kod mladih. Sa učesnicima tribine razgovaraće se o načinima na koje se mladi mogu motivisati da se informišu i učestvuju u borbi protiv zagadjenja i klimatskih promena.

Stvarajući poligon za razgovore o temi klimatskih promena koja se tiče svih nas, Festival „Pozorište čuda“ želi da otvori dijalog na ovu temu, podstakne mlade na razgovor, te ukaže na značaj individualne uloge u borbi protiv klimatske krize. Vreme za akciju je sad!

Svi programi u okviru festivala su besplatni, a kako biste obezbedili svoje mesto usled ograničenih kapaciteta, prijavite se putem linka:

https://cutt.ly/8RrqaXg

Festival se organizuje u okviru dvogodišnjeg međunarodnog projekta CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Inspire, Outreach and Understand Science), koji Laboratorija interaktivnih umetnosti realizuje zajedno sa partnerima iz Italije, Bugarske i Belgije, a uz podršku Kreativne Evrope, Ministarstva kulture RS i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Za više informacija posetite Facebook i Instagram stranicu Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU:

https://www.facebook.com/labfdu i https://www.instagram.com/labfdu/

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *