fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Lepa Brena i Senidah spremne za SoundClash

Održana konferencija za medije povodom Red Bull SoundClash-a koji je zakazan za 2. jun, na donjem Kalemegdanu
28. February 2023.

Danas je u hotelu Hilton, u 14 časova, održana konferencija za medije povodom predstojećeg Red Bull SoundClash-a na kome će 2. juna, na donjem Kalemegdanu, glasove ukrstiti Senidah i Lepa Brena.

Ovaj jedinstveni koncept podrazumeva dve muzičke zvezde na dve bine, dok će publika koja je u sredini odlučiti koja od njih dve je pobednica. Kroz različite runde, zvezde ovogodišnjeg izdanja staviće svoju kreativnost, umeće i talenat na test, izvodeći svoje pesme u originalnim i novim aranžmanima, ali i pesme svoje suparnice.

Senidah i Lepa Brena su na konferenciji istakle da se veoma raduju ovom događaju i da su polako već počele sa pripremama.

„Mislim da će ovo biti nešto što se prvi put dešava na ovim prostorima. Moja koleginica, kraljica trep muzike Senidah, i ja smo se dogovorile da napravimo jedan spektakularan koncert. Želimo da ovo bude nešto jedinstveno, nesvakidašnje, a publika će imati priliku da vidi nešto novo i neobično”, istakla je na konferenciji Lepa Brena.

Njena mlađa koleginica, Senidah, je naglasila da već zna sve Brenine pesme, te da joj neće biti teško da se pripremi za ovaj Clash. „Meni je čast da zajedno sa Lepom Brenom budem na bini jer je pratim i slušam još odmalena. Ovo je stepenica više za mene, jako se radujem.”

Senidah je, takođe, dodala da je oduvek imala želju da se ovako nešto dogodi, ali da do poziva Red Bull-a nije ni pomišljala da će se nešto slično ikada desiti.

Na konferenciji su otkrile da će bine biti spojene jednom pasarelom, a Senidah i Lepa Brena će u nekoliko segmentana koncipirati nastup, međutim, nisu želele da otkriju previše, iako su navele da su se već dogovarale oko nekih detalja.

„Pevaćemo nekoliko zajedničkih pesma i biće par iznenađenja, očekujemo da publika aktivno učestvuje tokom celog nastupa i da nam aplauzom da podršku. To će biti jedna integracija dva orginalna i autentična umetnika koji će izvoditi svoje pesme u drugačijim i različiti aranžmanima”, istakla je Lepa Brena.

Brena i Senidah su svoj prvi susret imale na dodeli nagrada u Zagrebu, gde je između ostalog, nastala i fotografija koja se nalazi na prvom zvaničnom plakatu.

Ono što je zajedničko i jednoj i drugoj je da kroz svoje numere često veličaju žensku snagu i lepotu, te su se na konferenciji osvrnule i na to. Senidah je istakla da više voli da vidi ženu na bini, te je naglasila: „Zar nismo najjače, zar nije najlepše videti žensko na bini, kako je obučena, kako se kreće na sceni, ja više volim da vidim žene na bini, nego muške izvođače.”

Ipak, za sada, ove dve muzičke zvezde nemaju u planu zajednički duet.

SoundClash predstavlja i dobar način da se različiti muzički žanrovi približe kako mlađoj tako i starijoj publici. Lepa Brena je navela da ovo jeste praksa u inostranstvu, što je posebno raduje jer se događa i kod nas, te da je Pavaroti svojevremeno pevao sa svim poznatim izvođačima bez obzira da li on imaju 15, 16 ili 20 godina. „Kod nas je situacija malo teža, jako teško se integrišu pevači različitih muzičkih pravaca da pevaju zajedno”, dodala je ona.

Ovakva vrsta koncerata zahteva ozbiljnu pripremu, međutim, Brena je, za sam kraj, istakla da nakon karijere duge preko četrdeset godina nema tremu, te da je poenta upravo u dobroj pripremi pred svaki nastup, dok je Senidah dodala da ona za razliku od Lepe Brene vrlo često pred javni nastup oseća tremu.

Do ovog muzičkog događaja, prvog ovog tipa na našim prostorima, ostalo je još svega sto dana. Kako su nas obe pevačice na konferenciji uverile da su pripreme u toku i da spremaju mnogo iznenađenja, ostaje samo da odbrojavamo do prvog SoundClash-a. Karte su već u prodaji i možete ih nabaviti online putem linka.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *