fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Ljubav u KC Gradu

KC Grad proslavlja 15 godina rada
3. April 2024.

Od osnivanja 2009. godine, magacinski prostor na obali reke Save, a sada KC Grad, mesto je stvaranja, okupljanja, kreiranja, učenja, deljenja, primanja, razumevanja i podrške. Mesto gde je već više generacija umetnika odraslo i obogatilo našu umetničku scenu svojim talentom i jedinstvenošću. Kroz programe kao što su muzički, likovni, debatni, književni, filmski, konferencijski i artist in residenc trude se da pruže prostor za predstavljanje i razmenu znanja, upoznavanje i planiranje budućih projekata.

„Uživamo u svemu što nam nove generacije donose a zauvek cenimo ono što su nam dosadašnje generacije donele”, navode iz KC Grada.

Kc Grad se zahvaljuje umetnicima na talentu i istrajnosti u sredini gde nije lako biti drugačiji. Neizmerno hvala publici na ljubavi, podršci i otvorenosti!

„A kada sumiramo dosadašnji rad i sve aspekte koji doprinose da je KC Grad mnogima sigurno mesto ili druga kuća nikako ne smemo zaobići tim koji svojom posvećenošću, entuziazmom i medjusobnom podrškom čini da se ovde svi osećaju dobrodošli. Sada već prilično velika i šarenolika zajednica koja u svojim redovima ima kolege koji su tu od prvog dan, preko onih bivših kojima je Kc Grad i dalje skoro svakodnevna tačka okupljanja pa sve do najmladje generacije, kolektiv Kc Grada je ustvari najveći kvalitet i snaga koja pokreće čitav sistem”, ističu povodom proslave jubileja.

Fotografija: Izabele Milanović

Godišnjicu obeležavaju 15. aprila u 19h izložbom fotografija „Ljubav u Kc Grad-u” mlade umetnice Izabele Milanović. „Ljubav u Kc Grad-u” je projekat koji je inicirala umetnička direktorka Kc Grada, Ljudmila Stratimirović sa željom da 15 godina postojanja nezavisnog kulturnog centra predstavi kroz najlepše price o ljubavi, susretima, prijateljstvima koje su krenule iz Kc Grada. Prateći već neko vreme rad Izabele Milanović uglavnom kroz serije fotografija zabeleženih tokom raznih muzičkih događaja u Kc Gradu nemoguće je bilo a ne primetiti talenat i posebnost trenutaka koje zabeleži svojim analognim foto aparatom. Pored nesumlnjivo odlične zabave same po sebi, Izabeline fotografije nas momentalno uvuku u centar zbivanja i kao da osećamo atmosferu ludog provoda, uzbuđenja i prepuštanja uživanju. Ona vešto prenosi pokret i energiju kroz svoje fotografije, a njen rad poziva gledaoce da joj se pridruže. U mnoštvu kadrova mase koja iskreno uživa u događaju, uvek se potkradu detalji puni nežnosti i ljubavi koje Izabela zapazi i zabeleži na njoj specifican nenametljiv pun poštovanja način.

Izabela je deo nove domaće kreativne scene, prati sve što je zanima, svuda stiže, studira fotografiju na FPU, radi u Novoj Iskri i stiže da aktivno učestvuje u svakom partiju. Ona ne propušta da svojom malom kamerom, zabeleži momente koji su joj zanimljivi. Vođena strašću prema dokumentarnoj fotografiji, Izabela je već pokazala svoj talenat na lokalnim grupnim izložbama, i učestvovala je na nekoliko međunarodnih, od kojih svaka svedoči o njenoj sposobnosti da uhvati suštinu prolaznih trenutaka. Izabelina istinska radoznalost i empatija sijaju u njenom pristupu kroz fotografiju. Kroz svoj objektiv, ona deli ne samo fotografije, već i priče — priče o ljubavi, smehu i divnim hirovima zbog kojih je život vredan življenja. Njene fotografije nisu samo dokument o uspešnoj zabavi već su svojevrsni dnevnik jedne generacije.

Muzički program rođendanske proslave KC Grada počenje 13. aprila nastupom brazilke Rose Pisotle, u okviru novog serijala HC KC žurki. Rosa Pistola (aka Laura Puentes) je specijalista za underground, subverzivne i eksperimentalne reggaeton zvuke koji prizivaju sugestivne, visoko erotične, skoro nasilne atmosfere za plesni podijum. Lokalna podrška su Praktikal @praktikaltingz , jedan od trenutno najperspektivnijih mladih DJ-eva/producenta u Beogradu  i dinamični DJ duo All Stars @all.stars.kc, sa lokalnim favoritom, Matkec @matk.ec, koji će veliko veče započeti posebnim uvodnim setom.

Od većih projekata koje Kc Grad ekipa sprema u narednom periodu svakako treba izdvojiti otvaranje izložbe Muzej 90ih u Istorijskom Muzeju u Sarajevu 23. maja. Inicijator ovog izuzetno značajnog projekta je direktor Kc Grad-a Dejan Ubović a kustoski tim pored njega čine istoričarka Dubravka Stojanović i pisac Igor Štiks. Art Vikend Beograd manifestacija će se od 6. do 9. juna održavati na više interesantnih lokacija i predstaviti veći broj umetnika selektovanih od strane gošće kustoskinje Merle Radtke, direktorke Kunsthalle Munster.

Naslovna fotografija: Izabele Milanović

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *