fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Matrijaršija i Unknown person organizuju mini sajam fanzina i printova

Mini sajam će biti održan u nedelju, 12. februara, u Guvernanti, sa početkom u 19 časova
8. February 2023.

Kolektiv Matrijaršija i samostalni izdavač „Unknown person“, kolektiv-duo iz Rusije, organizuju mini sajam printova, fanzina uz druženje. Roma Murashov će predstaviti šta je sve izašlo iz njihove štamparske kuhinje, a ta prigoda će se desiti u toplim odajama Guvernante, u nedelju, 12. februara, sa početkom u 19h.

Nepoznata osoba” (Unknown person) je projekat o savremenoj kulturi i jednoj samoizdavačkoj kući. Osnovali su je 2018. godine u Moskvi pisac Roma Murašov i umetnica Ana Dial. Sada ova mala ekipa živi u Herceg Novom (Crna Gora) i objavljuje mala izdanja koja su na granici između fanzina i umetničkih predmeta. To su knjige za decu, dokumentarni fanzini, autofikcija i ilustrovane priče, stripovi. Prezentacije štampanih projekata prate izložbe i performansi. „Nepoznata osoba“ učestvuje na umetničkim festivalima i organizuje sopstvene događaje koji imaju za cilj razvoj štamparske kulture – sajmove, radionice, tribine, konkurse, izložbe i predavanja. Njihov blog priča priče o ljudima koji stvaraju i sanjaju, kao i o mestima u kojima je umetnost gusto naseljena.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *