fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Mikser i Climathon – Transformacija grada iz sivog u zeleno

Mikser i Climathon Belgrade 2021 organizuju timski projekat koji se bavi rešavanjem izazova grada Beograda
17. November 2021.

Mikser Organizacija kao deo beogradskog tima evropskog Horizon 2020 projekta euPolis, sa ponosom najavljuje saradnju sa „Climathon Belgrade – ReMaking Tesla 2021″.

Ovogodišnji Climathon, kojim je Beograd već tradiconalno, deo najmasovnije kolektivne klimatske akcije u svetu, održava se 27. i 28. novembra 2021, u organizaciji udruženja KeOS, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Privredne komore Srbije, Miksera, i niza partnera.

U fokusu ovogodišnjeg timskog rešavanja izazova grada Beograda „Transformacija javnih prostora – iz sivog u zeleno. Podrška zajednice” biće dve euPolis pilot lokacije: Linearni park na Dorćolu i eksperimentalni plavo-zeleni park na Dunavskom keju na delu između Hotela Jugoslavija i Karađorđevog parka.

Događaj je onlajn i otvoren za sve timove i pojedince – studente, aktiviste, preduzetnike, startape, biznis lidere, kreatore politike… bez obzira na nivo znanja. Takođe, svi zainteresovani prijavljivanjem će steći mogućnost da događaj prate onlajn.

Učesnici koji se registruju na www.bit.ly/clmtbgd rešavaju izazov. Za to će ih inspirisati i obučiti stručnjaci iz Holandije, Italije, Srbije, Bangladeša i Nigerije, kao i ekspertski tim euPolis projekta, na temu očuvanja životne sredine, urbanizma, (pejzažne) arhitekture, crowdsourcing-a i rada sa zajednicom. Razvijaće se i kolektivna inovativnost i kreativnost, kroz integraciju ovog dešavanja sa međunarodnim forumom za obrazovanje ReMaking Tesla, podržanim od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Rad timova će biti podržan naprednim tehnologijama, poput domaćeg IT-sistema EcoColabo, za onlajn razvoj ideja, analizu izvodljivosti rešenja, te rad sa mentorima i Gradom u toku i nakon događaja.

Učešće je besplatno, takmičare čekaju sertifikati, a najbolja rešenja biće predstavljena na narednom Mikser Festivalu u maju 2022, gde će timovi imati priliku da se umreže sa međunarodnim ekspertima u srodnim temama. Njihova rešenja postaće deo priručnika za urbanističke prakse ostalih pilot gradova u projektu (uz Beograd, tu je danski Gladsaks, Lođ u Poljskoj i Pirej u Grčkoj), ali i uputstva za proces urbanog planiranja u gradovima širom sveta.

Takođe, pobednički timovi postaće beogradski euPolis partneri i time učesnici na svim lokalnim radionicama gde će moći svoja znanja, ideje i iskustva da implementiraju u inovativna, prirodom inspirisana rešenja u urbanim sredinama, što je vodeća filozofija euPolis projekta.

Projekat euPolis stremi da unapredi javno zdravlje i kvalitet života građana u urbanim sredinama kroz primenu prirodom inspirisanih rešenja, a kroz aktivno učešće građana i pristup “odozdo nagore” kojim se obezbeđuje da potrebe i želje građana budu implementirana u sve buduće procese odlučivanja o javnim prostorima.

Live Streaming događaja biće omogućen na Climathon Belgrade Facebook stranici.

Za sva pitanja i pridruživanje organizaciji, možete se obratiti na mejl [email protected]

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *