fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Mini-koncert Kralja Čačka ove subote na #AloneTogether platformi

Seriju muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether KC Grad nastavlja koncertom Kralja Čačka.
15. May 2020.

Seriju muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether Kulturni centar Grad nastavlja uz koncert pesnika i kantautora Kralja Čačka, u subotu, 16. maja od 21h.

„Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Nenad Marić se bavi kantautorskim radom od 2001. godine,  a od 2004. godine ga javnost prepoznaje kao Kralja Čačka. Krajem 2016. godine u okviru izdavačke kuće Lom objavio je zbirku poezije „Na margini” u kojoj su se našle pesme, crteži i muzika, a zatim i debitantski album „Zemlja Snova” (2016), kao zajedničko izdanje Odličnog Hrčka i Pop Depresije. Krajem 2018. godine objavio je svoj drugi album “Spusti svetlost na put”. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017.godinu koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Iza njega su i tri samostalne izložbe: 2006. godine u DKSG u Beogradu, 2011. godine u galeriji A u Beogradu i 2019. u Galeriji DOB. Poslednjih godina nastupao je na najvećim festivalima u regionu.

Koncert možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu KC Grad.

#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima.

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara, Ambasada Republike Nemačke u Beogradu i Hemofarm Fondacija.

Foto: Nemanja Knežević

 

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *