fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹

Mišljenje i stavovi mladih o anksioznosti i mentalnom zdravlju

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja Pneuma Film u saradnji sa platformom @Kritički sproveli su istraživanje na temu anksioznosti kod mladih
12. October 2022.

Na Svetski dan mentalnog zdravlja, u ponedeljak, 10. oktobra, Kreativni kolektiv „Pneuma Films” i platforma Kritički objavili su istraživanje pod nazivom – Mišljenje i stavovi mladih o anksioznosti i mentalnom zdravlju.

Istraživanje je sprovedeno kroz onlajn anketu u aprilu tekuće godine, a obuhvatilo je 1894 mlade osobe iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Istraživanje je prva faza projekta „Mladi i anksioznost – o tome sme da se priča” koje Pneuma Films sprovodi u saradnji sa platformom @Kritički.
Sledeća faza projekta jeste izrada video serijala o anksioznosti kod mladih koji bi trebao da odgovori na potrebe mladih kada je ova tema u pitanju. Zbog toga je ovo istraživanje i pokrenuto, kako bi se čuo glas mladih i stekao uvid u trenutno stanje i njihove stvarne potrebe.

Mladi su u okviru ankete bili pitani o tome kako oni vide anksioznost, u kojim situacijama se ona javlja, koji vid podrške im znači, da li imaju prilike da o anksioznosti otvoreno pričaju sa svojim prijateljima ili roditeljima, da li smatraju da o mentalnom zdravlju dovoljno saznaju kroz medije ili formalni obrazovni sistem, i slično.

Istraživanje je dostupno svima za preuzimanje na LINKU.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *