fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Multimedijalna izložba Utisci Borisa Mijatovića

Izložba će biti otvorena 7. aprila u 19 časova u UK Parabrod
7. April 2022.

Izložba ,,Utisci’’ je skup radova nastalih kao želja autora da kroz multimedijalni izraz zabeleži određene trenutke, misli i raspoloženja.

Fotografija je trenutak zamrznut u vremenu, a zvuk pojava koja van vremena ne postoji. Kroz ove radove, Boris Mijatović tim zamrznutim trenucima dodeljuje novo vreme, oblikovano svojim impresijama o istim. Prvi utisak je važan, a ovaj projekat istražuje da li je on dovoljan da se prenese suština. Zbog toga su radovi lišeni premišljanja i poliranja. Važna je impresija.

Boris Mijatović je student dizajna zvuka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi u detinjstvu, a kroz sviranje i komponovanje ušao je u svet primenjene muzike i umetnosti zvuka. Kao veliki ljubitelj prirode i putovanja, i osoba sa izrazito lošim pamćenjem, imao je potrebu da određene trenutke zabeleži i sačuva od zaborava. Tako je počeo da se amaterski bavi fotografijom. Kada je nekom prilikom razvio film sa putovanja, jedna od fotografija probudila je u njemu želju da joj dodeli ličniji kontekst. Zvukom je pokušao da približi ono što je kroz objektiv video. Tako je nastao prvi ,,utisak’’.

Za praćenje izložbe potrebno je poneti telefon i slušalice.

Izložba će trajati oko dve nedelje.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *