fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Musicology Sessions i ove jeseni donosi dobar zvuk u Beograd

Holandska senzacija KOVACS otvara zimsku sezonu nastupima u BitefArtCafeu 29. i 30. septembra
19. September 2022.

Musicology Sessions i u novoj sezoni dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata otvara zimsku sezonu koja kreće krajem septembra. Čast da otvori zimsku 2022-2023 sezonu će imati holandska senzacija, KOVACS, koja će nastupiti, 29. i 30. septembra. Nakon toga očekuju nas koncerti, soft soul tria MOONCHILD, 7. oktobra, a nakon 20. i 21. oktobra dolaze nam pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies.

Musicology Sessions predstavlja drugačiji koncept festivalskog iskustva. Umesto nekoliko dana, Musicology traje 9 meseci i predstavlja niz kulturnih događaja koji popunjavaju prazninu u muzičkoj i edukativnoj ponudi našeg regiona. Serijal pruža gostima mogućnost da svoje muzičke idole slušaju, gledaju i upoznaju u svojoj zemlji. Ujedno, Musicology Sessions zadovoljava kriterijume svetskih i evropskih festivala po tehničkim karakteristikama i kvalitetnom programskom sadržaju.

Jedna od najvećih senzacija holandske muzičke scene, Sharon KOVACS, po drugi put dolazi u Beograd i otvara zimsku sezonu Musicology Sessions koncertnog serijala, gde će održati dva koncerta u klubu BitefArtCafe, 29. i 30. septembra.

Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, ova muzičarka i kantautorka u sebi skriva glas jedne prave soul legende, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Ne preza da se dotakne i svetlih i mračnih aspekata modernih veza, u svojim pesmama zapravo ispoveda o divljoj ljubavi i nezdravim romantičnim odnosima, hedonizmu i zavisnosti, svemu što je prate kroz emotivni rolerkoster koji je proživljavala poslednjih par godina, izgubivši i muzičke i romantične partnere, te gradeći novu Kovacs porodicu sa producentom Liam Howe.

Njeni koncerti u martu 2020. godine su bili hrana za dušu i telo.

MOONCHILD – atrakcija iz Los Anđelesa prvi put u regionu

Direktno iz LA, centra svih kulturnih dešavanja, dolazi nam sastav koji predstavlja miks progresivne muzikalnosti sa klasičnim i opuštenim, snažno povezan sa nasleđem zapadne obale tokom decenija.

Drugi koncert zimskog dela Musicology Sessions sezone 2022/23 koji će se održati u zimskom klubu BitefArtCafe, 7. oktobra.

Rezultat desetogodišnjeg zajedničkog rada i rasta, njihov novi album „Starfruit“ pokazuje poštovanje, muzičko razumevanje i ljubav koju trio gaji, kako jedni prema drugima, tako i prema ostalim saradnicima na albumu.

Gosti na izdanju iz 2022. godine bili su Tank and The Bangas, Lalah Hathaway, Alex Isley…

Ovim albumom donose nam pregršt prelepih melodija, harmonija i ličnih tekstova. Njihova prethodna izdanja ,,Little Ghost”, ,,Voyager”, ,,Please Rewind” and ,,Be Free” priznata su od strane najcenjenijih urednika BBC-a, Jazz FM-a , Worldwide FM-a i KEXP-a.

Autentični jazz/funk/soul/R’n’B sastav – The Brand New Heavies – 20. i 21. oktobar

Smatraju se pionirima londonske „Acid jazz“ scene, koji su svoju ljubav prema „fank gruvu“ uspeli da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula, u eri u kojoj dominira hip-hop. Iza sebe imaju 16 singlova koje su se našle na svetskim top listama, a do sada su prodali preko 2,5 miliona kopija svojih albuma. U Beogradu će, pored velikih hitova, predstaviti i svoj novi album, „TBNH“, koji je izašao 6. septembra, što beogradskoj publici pruža mogućnost da bude među prvima koja će čuti pesme sa novog albuma.

Svi koncerti održaće se u BitefArtCafe klubu, u Mitropolita Petra 8, a ulaznice za sve koncerte možete nabaviti na sajtu new.tickets.rs

Ulaznice: KOVACS 29. i 30. SEPTEMBAR – https://new.tickets.rs/tour/kovacs_369

Ulaznice: MOONCHILD 07. OKTOBAR – https://new.tickets.rs/event/moonchild_2553

Ulaznice: THE BRAND NEW HEAVIES 20. i 21. OKTOBAR – https://new.tickets.rs/search?filter=Text:THE%20BRAND;DateFrom:;DateTo:

Musicology Sessions je osmišljen kao posebna vrsta uživanja u muzici i samom koncertnom iskustvu. To nije festival sa masovnom posetom, već muzičko uživanje u manjim klupskim koncertima 500 do 1500 osoba, na kojima skoro da možete dodirnuti svog omiljenog izvođača. Ovakvim pristupom se akcenat vraća na samu muziku, umesto na šou i vizuelne efekte.

Musicology Sessions ima za cilj da neguje intimni užitak u muzici i taj bliski kontakt sa izvođačem. Koncept serijala je jednostavan – pažljivo izabrani izvođači jazz, funk, soul, r’n’b, ili drugih žanrova, sa akcentom na kvalitet u svakom segmentu. Mnogo pažnje se posvećuje i odabiru koncertnog prostora, ozvučenju, ventilaciji i svemu onome što je uslov potpunom prepuštanju i uživanju u dobroj muzici.

Musicology Sessions ima za cilj da podstakne jačanje autroske scene u Srbiji i pruži podršku mladim izvođačima različitih žanrovskih opredeljenja.  Ove godine u saradnji sa LENOVO SRBIJA pruža mogućnost mladim autorima da predstave svoju autentičnu muzičku priču.

Kompanija, LENOVO SRBIJA, obezbedila je vredne nagrade za najbolje, ali i mogućnost ali i mogućnost za sve kvalitetne izvođače da se predstave kroz Musicology serijal i budu deo Musicology avanture.

Naslovna fotografija: Preuzeta sa sajta Kaltblut

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *