fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Napusti okvire realnosti – Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM organizuje projekat VISION-Extend your Reality koji će biti održan od 19. do 25. marta
13. March 2023.

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje projekat VISION-Extend your Reality od 19. do 25. marta.

Ovogodišnja tema projekta će obuhvatiti virtuelnu, pomešanu i proširenu realnost. ESTIEM je Evropska mreža studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta koja se sastoji od 77 lokalnih grupa širom Evrope. Lokalna Grupa Beograd postoji već 16 godina i trenutno broji 120 aktivnih članova, a kroz organizovanje mnogobrojnih projekata internacionalnog tipa postaje jedna od najistaknutijih u mreži.

Vision je jedan od najstarijih projekata organizacije ESTIEM, koji se svake godine održava u nekoj evropskoj prestonici. Cilj samog projekta je da studentima približi aktuelne teme iz oblasti tehnologije, ekonomije i društva. Proširena realnost kao trenutno goruća tema, biće im predstavljena kroz niz radionica i predavanja iz različitih oblasti u kojima ima svoju primenu.

Šta sve čeka učesnike?

Svoje sedmodnevno putovanje kroz virtuelnu realnost učesnici će započeti radionicama o opštoj edukaciji o VR-u i XR-u i njihovoj upotrebi u poslovanju i marketingu, kao i radionicom o projektu MetaHuman Shaman od strane Milana Levnajića. Drugi dan je rezervisan za radionicu godišnjeg partnera ESTIEM-a, kompanije Grundfos. Nakon upoznavanja sa temom, imaće priliku da otputuju u muzeje širom sveta sa Vitomirom Jevremovićem, osnivačem platforme VR-All-Art, putem koje se izlažu i prodaju umetnička dela i omogućava virtuelna poseta muzejima.

U nastavku projekta sledi niz drugih radionica o arhitekturi i filmskoj industriji, kao i radionica od strane profesora sa Fakulteta organizacionih nauka. Na kraju projekta studente očekuje relaksirajuće finale sa Anom Andonov koja će se potruditi da dočara korišćenje VR-a u psihologiji, kao i značaj VRET tehnologije u lečenju fobija i anksioznosti.

Pored širokog spektra znanja koje će studenti imati priliku da steknu, očekuju ih i druge dnevne i noćne aktivnosti koje će njihov boravak u Beogradu učiniti potpunim. Kroz ture gradom, upoznaće se sa našom kulturom i običajima, dok će se za noćni provod po kome smo itekako poznati organizovati razne tematske večeri, poput internacionalne večeri i večeri filma.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *