fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Nekako nekako – izložba Zoe Miloša u galeriji Kula

Izložba riječkog umetnika biće predstavljena u okviru ovogodišnjeg skejt festivala Samit nesvrstanih
8. September 2022.

U okviru ovogodišnjeg skejt festivala Samit nesvrstanih, večeras će u galeriji Kula biti predstavljeni radovi mladog riječkog umetnika Zoe Miloša pod nazivom Nekako nekako. U Rijeci, gde je i rođen, Miloš je završio studije vajarstva, ali najviše koristi i eksperimentiše u medijima slikarstva, fotografije i grafike. Do sada je radove izlagao u galerijama u Rijeci, Fažani, Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Novom Sadu, od čega su tri izložbe bile samostalne.

Sam naziv izložbe u Kuli deo je jednog od fanzina Svejedno koji će biti deo postava izložbe.

,,Dario Dević je prilikom pregleda radova radi pisanja teksta za izložbu ,,redao” potencijalne nazive ( isključivo zbog nepovjerenja u moj izbor naziva ) i tako je nekako ostalo Nekako nekako’’, ističe Zoe Miloš.

Do saradnje sa beogradskom ekipom na Samitu nesvsrtanih došlo je tako što je kontakt Davida Sode, jednog od organizatora festivala, dobio od prijatelja pre dolaska u Beograd.

,,Upoznali smo se na jednoj od edicija Vladimir Film Festivala u Fažani, a ostvarili prvi pravi kontakt na mojoj izložbi fanzina u Ljubljani i dogovorili snimanje skateboarding-a po Beogradu, ali mislim da je dogovor oko izložbe proizašao iz druženja i upoznavanja”, objašnjava ovaj riječki umetnik.

Na samoj izložbi biće predstavljeni radovi različitih tehnika, a Zoe kaže kako je kombinacija fanzina, takozvanih grafika i slika prvobitno hronološki povezana.

„Fanzini nastaju kao ‘ispušni ventil’, potpuno slobodni od koda ili pristupa pod kojim stvaram ostale serije. Grafike su gabaritizirane s nekoliko materijala poput pisaće mašine, olovke i krep trake, dok je tendencija ispitati do koje mjere se korištenje pisaće mašine, koja vrlo striktno ili strogo reproduktivno može osloboditi od tih zadanih gabarita primjene. Slike prate tehnološki princip kojim se u kasnijim fazama ono što je bilo ispod, poput skice, na neki način skriva ono što je tretirano kao zadnji sloj i time se izmiče moja kontrola krajnjeg izgleda slike”, ističe Zoe.

Ono što povezuje sve radove, kako kaže, je potpuna eksperimentalnost i neodređenost finalnog produkta u početku rada, a pojam sklada, koji je individualan, označava kraj ili dovršenost. Sam odnos između stvaralaštva i skateboarding-a, kako kaže, za sada izbegava, jer obe discipline smatra dovoljnim da stoje same za sebe, svaka ekspresivna na svoj način.

Otvaranje izložbe Nekako Nikako zakazano je danas u 18 časova.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *