fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Novo kulturno naselje poziva lokalne umetnike na konkurs Useljenje

Konkurs „Useljenje” namenjen je umetnicima iz Novog Sada, koji će u saradnji sa zajednicom Novog naselja stvoriti umetničko delo relevantno za tu zajednicu.
16. April 2020.

Konkurs „Useljenje” namenjen je umetnicima iz Novog Sada, koji će u saradnji sa zajednicom Novog naselja stvoriti umetničko delo relevantno za tu zajednicu, raspisan je početkom marta meseca.

„Useljenje” ima za cilj da podstakne umetnike da u proces svog rada uključe zajednicu, da ohrabri članove zajednice da učestvuju u aktivnostima koji se događaju u njihovom okruženju, kao i da promoviše umetnost nastalu u zajednici/sa zajednicom. Takođe, poželjno je da koncept postavlja pitanja o ekološkim problemima, odnosno u kojoj meri je ideja u skladu sa kontekstom zajednice u kojoj umetnik stvara.

Rok za slanje ideja je 26.4.2020. u ponoć a prijavni formular, a informacije o nagradi i propozicije pronađite na linku: bit.ly/UseljenjeKonkurs

Novčana nagrada predviđena je za dva umetnika izabrana putem konkursa i iznosiće po 60.000 dinara.
Novac je namenjen za troškove materijala (rekvizite, opreme…) potrebnih za realizaciju umetničkog dela, kao i honorar čiji maksimalan iznos je 40% od ukupne vrednosti nagrade.

Izabrani radovi će biti realizovani kada se za to stvore uslovi, a rezultati konkursa biće objavljeni 4.5.2020. na sajtu Novog kulturnog naselja (www.novokulturnonaselje.rs)

Podsetićemo da je na Forumu evropskih stručnjaka iz oblasti kulture i umetnosti, održanom krajem 2018. godine, a u sklopu projekta Magic Carpets (magiccarpets.eu), Kreativne evrope, u konkurenciji od 13 zemalja, upravo novosadsko Novo naselje izglasano za najaktivniju zajednicu, a Novo kulturno naselje darovano je titulom: European Community Award: Co-create and comprehend.

Organizacioni tim Novog kulturnog naselja odlučio je da osvojenu nagradu usmeri na podršku lokalnim umetnicima da svoje umetničke prakse razvijaju u saradnji sa zajednicom, kao i da ih podstaknu na dalji razvoj.

U vrlo ozbiljnoj konkurenciji projekata iz čitave Evrope (Prag, Kaunas, Berlin, Folkston, Tbilisi, Zagreb, Bukurešt, Riga, Porto, Insbruk, Limerik, Rim i Novi Sad), najveći deo Novog Sada izglasan je kao zajednica koja je ne samo pasivni uživalac kulturno-umetničkih sadržaja već i aktivni član, ko-kreator, idejni tvorac, inicijator, glavni pokretač i inspiracija umetnicima i aktivnim pojedincima i grupama u svim prethodnim godinama inicijative za Kulturni centar na Novom naselju.

Na taj način je, nakon mnogih uspešno realizovanih festivala i sjajnog odziva publike i umetnika, stigla još jedna potvrda da je Novo kulturno naselje i inicijativa za otvaranjem Kulturnog centra u ovom delu grada značajan ali i logičan sled razvoja, ovog puta iz najviših redova kulturnih radnika širom Evrope.

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *