fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Objavljen muzički i prateći program jubilarnog TAM TAM Music Festivala

Deseto izdanje festivala ugostiće preko 20 izvođača, a pored toga, nudi i bogat prateći program
15. June 2022.

Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee i The Ballet  Bombs samo su deo od preko 20 izvođača koji će obeležiti jubilarni TAM TAM Music Festival.

Osim muzičkog programa, TAM TAM Music Festival nudi časove joge, radionice tradicionalnog pevanja, sitoštampe, ronjenja na dah, izrade keramike, kao i radionice prepoznavanja lekovitog bilja, šetnje s arheologom i tattoo gostovanje.

TAM TAM posetiocima nudi isključivo vegansku hranu te će na taj način pokušati da približi eco-friendly i DIY stav koji njeguje od samog početka.

Organizatori TAM TAM Music Festivala predstavili su muzički i prateći program za deseto jubilarno izdanje festivala. Tokom proteklih godina TAM TAM Music Festival je iz okupljanja i druženja muzičara izrastao u događaj koji ima reputaciju jednog od najboljih malih festivala u regionu. Ove godine festival se održava od 9. do 17. jula, a ulaznice su dostupne putem stranice ENTRIO.

TAM TAM je oduvijek bio popularna destinacija za ljubitelje nezavisne glazbe u regiji i više smo nego sretni što smo postali malo indie središte tijekom ovih 10 dana ljeta. Ideja nam je od početka bila biti podrška glazbenicima. Uz lokalne koncertne prostore, nezavisni festivali su zapravo inkubatori za nove talente. Uvijek se trudimo imati veliki postotak novih i mladih umjetnika, a TAM TAM je često mjesto  gdje oni stječu svoje prvo festivalsko iskustvo sviranja pred većom publikom”, izjavio je Juraj Vujnović iz organizacije Pelišnjak koja je organizator festivala.

Bogati muzički i dodatni program za obeležavanje 10 godina postojanja

Ove godine na TAM TAM Music Festivalu svira preko 20 izvođača i izvođačica, uključujući Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee, The Ballet  Bombs, Nina Bulatovix, Truth#Tribe, Nemanja, Sara Renar, Živa voda, Eine, Čuvarkuća, Crno dete, Fogsellers, Etceteral, Revirgin, Ensh, Peter Piek, JeboTon ansambl te DJ-e Mera Bhai i CiaoCesco.

Osim muzičkog programa, TAM TAM Music Festival obiluje i brojnim radionicama, koje su često besplatne. Tako će ove godine posetioci moći da iskuse svakodnevno opuštanje uz već tradicionalne časove joge u programu „TAM Yoga Flow”, pod vođstvom profesorke i sertifikovane učiteljice joge Ilijane Vujnović. Od radionica se ističu one tradicionalnog pevanja, sitoštampe i ronjenja na dah, a posebnu pažnju su privukle najave o radionicama keramike i prepoznavanja lekovitog bilja. TAM TAM je posetiocima omogućio i da nauče nešto o bogatoj i burnoj istoriji samog mesta Sućuraj i okoline kroz dve jutarnje šetnje s arheologom, profesorom Nikšom Vujnovićem. Za kraj, posetioci će moći i poneti tetovažu kao suvenir iz Sućurja, jer će deo festivala ugostiti i dvoje mladih tattoo artista, Tatuovirke i Blananu.

Prvi muzički festival u Hrvatskoj koji je potpuno veganski 

Ekologija i DIY su oduvek bili dio promišljanja organizatora TAM TAM Music Festivala. Tako su se godinama pre svakog festivala skupljale staklene teglice koje se koriste umesto jednokratnih plastičnih čaša. Od prošle godine TAM TAM svojim posetiocima nudi višekratne brendirane čaše od reciklirane plastike koje se mogu poneti kući kao suvenir. Svake godine organizovano je i čišćenje plaže oko Sućurja. Proteklih godina volonterima se priprema veganska hranu, a od prošle godine su odlučili da će i posetiocima nuditi isključivo vegansku hranu na festivalu, namirnicama koje se nabavljaju većinom od domaćih firmi i OPG-ova. Ove godine će obroci u kampu i igralištu biti pripremani od iskusne veganske kuvarske ekipe Zeleni Vaal.

TAM TAM kamp smešten je u gustoj borovoj šumici na samoj obali kristalno čistog mora, kraj gradske plaže Česminice. U kampu postoji i sva potrebna infrastruktura, poput struje, vode, tuševa, toaleta i suncobrana. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica obezbeđuje uživanje, ali i zadovoljava osnovne potrebe svakog posetioca festivala.

Posetioci karte (festivalske, polufestivalske, dvodnevne i dnevne) mogu kupiti putem Entria.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *