fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Objavljena knjiga Priče sa Kruzera

Realnost, čudo, fikcija, priče za malu decu, san, laži, robovanje? Svedoci smo da mnogo mladih odlazi iz našeg okruženja u potrazi za srećom, boljim životom, novom šansom.
22. July 2019.

U knjizi izdavačke kuće FINEX, Dalibor Vučetić nam Pričama sa kruzera otvara nove poglede na ovu tematiku. Na neposredan način, ovaj autor predočava sopstvenu istoriju rada na prekookeanskim brodovima. U knjizi su opisani mnogobrojni događaji i ličnosti različitih nacionalnosti i kulturno-istorijskog nasleđa. Takođe, vodeći nas kroz egzotična mesta (Jamajka, Bahami, Devičanska Ostrva, Belize…) oslikava nam sve prednosti, ali i sve mane boravka i rada u inostranstvu i na kruzeru. Vučetić realno sagledava okruženje i situacije i približava se izrazu koji možemo nazvati objektivnim, u najpreciznijem smislu te reči. Bez laži i prevare, onaj koga zanima prava istina o radu na brodovima koji kruže svetom, odgovore na mnoga svoja pitanja može naći upravo u ovom tekstu.

Pišući iskreno, sirovo, ponekad dečji naivno, idealistički i neposredno, direktnim obraćanjem čitaocu, autor ruši zid između publike i pisca. Čitaocu stvara utisak da se i sam kreće i napreduje kroz radnju, te da proživljava iste one emocije koje je i autor osetio u situacijama o kojima nam govori. U želji da nam pomogne i podeli sa nama „unutrašnji ugao“, autor sa nama deli i dobre i loše stvari, tj. sve ono što bi neko zaista želeo da zna u vezi rada na brodovima. Ova knjiga svojom aktuelnošću može postati nezaobilazan priručnik za sve ljude koji razmišljaju o tome da i sami okušaju sreću u radu u inostranstvu. Priče sa kruzera Dalibora Vučetića su jedna iskrena i aktuelna knjiga, žive i vrlo tražene tematike, ispisana vedrim i promućurnim duhom, koja će sa sigurnošću mnoge čitaoce zabaviti, podučiti, motivisati i koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Knjiga je dostupna u Delfi knjižarama, kao i na sajtu izdavača.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *