fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Kulturna dešavanja u gradu / 15-21. jun /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
15. June 2020.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 15. jun

Večeras se u 19h u galeriji Remont otvara samostalna izložba mlade umetnice Kristine Tice pod nazivom „Digital Prayer“. Izložba Digital Prayer deo je istoimenog jednogodišnjeg projekta koji se bazira na istraživanju tehnologije veštačke inteligencije i predstavlja svojevrsan presek njegovog razvoja. Umetnica se vodi Grojsovom tezom da je digitalna slika vidljiva ikona nevidiljivog Boga i da funkcioniše upravo kao vizantijska ikona – kao vidljiva reprezentacija nevidiljviih digitalnih podataka. Izložba će trajati do 3. jula 2020. godine.

 

Utorak, 16. jun

Na repertoaru Zappa bioskop filma ovog utorka je film The Graduate. Dvadesetogodišnji Benjamin Braddock (Dustin Hoffman), upravo je završio koledž i vraća se kući kako bi to proslavio sa roditeljima i prijateljima. Ali iako su njegovi roditelji dali sve od sebe kako bi priredili veliku zabavu Benjamin se i dalje oseća nelagodno u njihovom društvu. Ali kada ga gospođa Robison (Anne Bancroft), žena očevog kolege, zamoli za prevoz kući, on odluči prihvatiti. Kada se nađu u njenoj kući, Benjamin shvati da gospođa Robinson želi nešto više od prevoza.

Sreda, 17. jun

Od 20h u Društvenom centru „Krov” biće puštani studentski filmovi sa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, a nakon svakog filma imaćete priliku da razgovarate sa autorom:
1. Praseća tragedija u tri čina
Autor: David Jovanović
Trajanje: 24 min
Čisti dokumentarni film o grupi meštana iz Grabovca, sela blizu Trstenika u Rasinskom okrugu u centralnoj Srbiji i njihovom načinu proslavljanja božićne noći na tradicionalan, vrlo poseban i neobičan način.
2. Ljubav
Autor: Dušan Zorić
Trajanje: 16 min
Tinejdžer porno glumac očajnički traži uspeh, ljubav i pripadnost.
3. Film iznenađenja autora Siniše Cvetića
Upozorenje: nije za svakoga

Četvrtak, 18. jun

Ovaj četvrtak rezervisan je za DOMAĆICU – jedno od čuvenih KST večeri sa podužim stažom, koje predstavlja domaću scenu od svog početka pa sve do danas!

Novo, dugo iščekivano dnevno zezanje u Nula Pet – 0.5 zakazano je za četvrtak, 18.06. sa početkom u 18h. Ovaj put za pultom dorćolskog kutka naći će se DJ koji uvek dobro razmrda svojom muzikom – Roxa, a dočekaće i zagrejaće vas JCPS, koji će ovde nastupati po prvi put! Upad je free!

Petak, 19. jun

Akademija 28 ugostiće psihologa Stefana Menkovića koji će govoriti o jednim od najzastupljenijih bolesti današnjice – anksioznosti i depresiji. Tribina je besplatna za sve one koji su kupili kartu za predstavu „Kako ste?” koju će odigrati „Teatar Ulica” i počinje nakon završetka predstave.

Subota, 20. jun

Zaokret vas poziva da zajedno ispratite proleće i pozdravite leto u subotu. Događaj počinje u 16 časova i trajaće do prvog mraka. Za tu priliku biće predstavljena prva u nizu dizajniranih lampi na temu godišnjih doba ilustratorke Monike Lang realizovane u saradnji sa Proto radionicom. Takođe, novi Zaokret i Proto cegeri/torbe Monike Lang biće štampani na licu mesta i prodavani po principu slobodnih donacija. Događaj će zaokružiti mini muzički nastupi Ane Ćurčin i Benjda u unutrašnjoj bašti Zaokreta.

U ambijentu Tuluz Lotrek Caffe-a od 21h zakoračite u retro svet 20-ih, 30-ih, 40-ih i 50-ih godina i prođite kroz istoriju džeza od energičnog čarlstona, preko zlatnog doba swinga, pa sve do ludog rock’n’roll-a.

 

Najveći hitovi 2000-ih, pesme uz koje ste odrastali, zaljubljivali se i prebacivali preko blututa, ovaj put pod otvorenim nebom. Dragi Bravo Žurka – 20.6, Atrium BG Sajma.

Nedelja, 21. jun

Istražite prestonicu vozeći se bajsevima kraj reka i iz malo drugačije pespektive slušajte o gradu, njegovoj istoriji, izgradnji i vedrom duhu. Aktivna tura vodi vas pored mostova na Adi, Starog železničkog mosta, Gazele, Tramvajskog i Brankovog mosta – o ovim sponama dva razlicita dela grada i o njihovoj izgradnji i turbulentnoj istoriji slušate u pauzama u vožnji. Tura počinje u 12h, Stounhendz na Adi.

 

 

Tagovi:
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *