fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kulturna dešavanja u gradu /8-14. jun/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
8. June 2020.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 8.jun

Ako ste, gledajući američke filmove, poželeli da saznate kakvo je iskustvo gledanja filmova u drive-in bioskopu, od večeras, pa tokom celog juna, imaćete priliku da na Adi Ciganliji ispratite projekcije filmskih ostvarenja koje će biti tematski podeljene. Program će otvoriti naslov oskarovca Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu“, sa Leonardom Dikapriom, Bredom Pitom, Margo Robi i Al Paćinom u glavnim ulogama. Osim holivudskih hitova, prikazivaće se i filmski klasici kako strane, tako i domaće kinematografije.

Utorak, 9. jun

Na repertoaru Zappa bioskop filma ovog utorka od 20h je film Roman Holiday (Praznik u Rimu), romantična komedija iz 1953. godine. Film priča o mladoj princezi koja pobegne tokom službene posete Rimu i sprijatelji se s ciničnim američkim novinarom koji samo želi ekskluzivnu priču, ali kasnije shvati da se zaljubljuje u nju. U filmu je američkoj publici prvi put predstavljena Odri Hepbern.

Četvrtak, 11. jun

U radničkom muzeju Trudbenik od 20:30h biće emitovan film Metuan (Matewan, 1987)
u režiji Džona Sejlsa.
Takozvana „bitka kod Metuana“ predstavlja jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji krvave borbe američkih radnika za svoja prava. Glumačku ekipu ovog filma čine Kris Kuper, Meri Mekdonel, Dejvid Stratern, Džejms Erl Džouns, Vil Oldam, a direktor fotografije je Haskel Veksler. Ciklus filmova o radničkim borbama se realizuje u okviru mikroprojekta Samoobrazovnog univerziteta „Svetozar Marković“ koji je podržan od strane platforme Zajedničko.

Na beogradskom Cvetnom trgu se, takođe u četvrtak, može videti projekcija francuskog filma Istina (La Vérité, 2019) na otvorenom. Broj mesta je ograničen na 100, a posetioce, kako napominju organizatori, očekuje i poklončić.

Petak, 12. jun
Kroz rezidenturu pod nazivom „Zvuci s’ reke sa ...“ u KC „Gradu“ imaćete priliku da upoznate drugu stranu stvaraoca. Bili to muzičari, slikari, glumci, ilustratori ili pisci, oni će se kroz svojevrstan odabir muzike prikazati u svetlu drugačijem od onog u kom ste navikli da ih vidite i čujete. Druženje je zamišljeno u formatu matinea. Prvi gosti koji će se svojom muzičkom selekcijom predstaviti braća Mijušković, Boško i Nikola, članovi i idejni tvorci sastava Turisti.
Podrška sceni: 200 dinara
Nedelja, 14. jun

Audio berza biće održana na #DorćolPlatzu od 11h do16h. Svi ljubitelji audio opreme, od vinila do digitala su, kako organizatori ističu, dobrodošli.

Od 14. juna  12. jula, svake nedelje od 17h do 19h u umetničkom prostoru „Kvaka 22“ organizuje se Brzi kurs borbene filmske kulture.Namera ovog kursa je da polaznicima ponudi osnovne uvide o politički angažovanim oblicima delovanja u oblasti filmske i medijske kulture, kao i da im otvori vrata ka aktiviranju u tom polju. Kurs je besplatan, ali je broj mesta ograničen i prijavljivanje je obavezno.

Tagovi: audio | berza | film | muzika | projekcija
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *