fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Izložba crteža Miloša Ćosovića Deska – Odmor može da počne

Izložba će biti otvorena 23. juna i trajaće do 17. jula
20. June 2022.

Izložbenu sezonu u galeriji Kula zatvara izložba crteža svih formata Miloša Ćosovića Deska. Izložba se otvara u četvrtak 23. juna u 19h i traje do 17. jula.

Tonuti u odmor znači opuštati čula, olabaviti sprege upravljanja životom na gomili frontova i uspostaviti ritam disanja koji puni mozak preko potrebnim kiseonikom. Tek kada u potpunosti izgubimo pojam o vremenskim kategorijama i orijentišemo se samo prema vremenu za obrok, kada rituale za preživljavanje zamenimo ritualima uživanja i kada bilo šta prestane da nas žulja, odmor je počeo. Odmor kao ogoljena istina nas samih i načina na koji posmatramo i osećamo. Kroz par dana kreće i kalednarsko leto, a odmor može (bi mogao) da počne.

Izložba predstavlja kolekciju ručno rađenih crteža različitih formata nastalih u periodu od 2017. do 2022. godine u kojima Miloš Ćosović istražuje i preispituje fenomen odmora. Serije portreta ljudi, životinja, prirode i urbanog okruženja dokumenti su njegove prisutnosti i koncentracije. U momentu kada postaje kamera, crta kroz iskustvo svedoka, beleži neponovljivost situacija olovkama i flomasterima na papiru. Na izložbi će publika imati priliku da vidi umetnikov proces opuštanja i nestajanja pogleda i njegovu skoncentrisanog na lepotu trenutka.

Miloš Ćosović Desko je rođen 1989. godine u Beogradu. Masterirao na Fakultetu za medije i komunikacije, Digitalna umetnost sa temom Glič u svakodnevnom životu. Bavi se crtežom, analognim i digitalnim, neretko i pokretnim u video formatu sa zvukom. Pored ljubavi prema ilustraciji, uživa u stvaranju interaktivnih radova na internetu. U polju dizajna i vizuelnih komunikacija autor mnogih vizuelnih identiteta, plakata, objava, prostornih grafika i video radova .

Gostujući predavač na Dizajn semiraru u I.S. Petnica, a trenutno radi kao predavač na VŠLPUSS u Beogradu. 

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *