fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvaranje izložbe Face u masi u Galeriji O3one

Serija fotografija nastala na austrijskom festivalu „Nova Rock 2015“.
20. October 2020.

Izložba Face u masi Jovane Milovanović (Skullcheez) biće otvorena 21. oktobra u Galeriji O3one i trajaće do 26. oktobra.

Prisećanje na letnje festivale, kada su ljudi činili jednu masu bliskog kontakta, sudarajući se u muzičkom ritualu izazvanom teškim metal zvucima.  Haotična razmena energija, nepredvidljivi pokreti tela i druželjubiva publika koja iako možda ne izgleda tako, je vrlo otvorena ka svakome čak i ka devojci sa fotoaparatom. 

Ova serija fotografija otvara pogled u drugi svet ljudima koji nisu doživeli šutke, pokazujući im jedno od svojih lica. Takođe slavi one koji već praktikuju ovaj plesni ritual koji im zasigurno nedostaje tokom pandemije.  Rezultat su dokumentarne fotografije bez vremena i uslova za savršen kadar, što pravi sukob u autoru da to ipak postigne.  Tema publike na koncertu, beleženje energije, emocija i pokreta je projekat autora koji već traje i može dobiti još jedno svoje lice u budućem izlaganju. 

Definicija šutke: agresivni ples praćen sudaranjem i guranjem koji se dešava na koncertnom prostoru ispred bine.

Jovana Milovanović (Skullcheez), je više puta nagrađivani koncertni fotograf i najmlađji učesnik izložbe „50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji“.  Najaktivnije fotografsko prisustvo na domaćoj muzičkoj sceni imala je u periodu od 2012. do 2015. godine kada je fotografisala za lokalne portale i magazine, Nocturne Magazin, Urban Bug  Magazin, Metal Srbiju, Politikin Zabavnik. Nakon toga započinje samostalnu saradnju sa domaćim bendovima i festivalima. 

Završila je VŠSS Beogradsku Politehniku, smer graficki dizajn, sa završnim radom iz fotografije pod nazivom „Fotografija i muzika“. Diplomski rad pokriva istorijat fotografije i koncertne fotografije, gde je ona bila nekad a gde je danas. Ali i značajne fotografe što strane tako i domaće. 

Svoje radove izlagala je i u kolektivnim izložbama Foto saveza Srbije i Međunarodnog salona fotografije. Sa radovima iz koncertne fotografije izlagala je na 13 grupnih i dve samostalne izložbe. 

Do sada je osvojila pet nagrada iz muzičke fotografije, od kojih su tri prva mesta i dva druga mesta. Fotografija Nikole Vranjkovića iz ptičije perspektive osvojila je prvo mesto na  međunarodnoj ženskoj izložbi i konkursu „Čisto oko, puno srce“. Energičnim portretom Johnny Rotten-a osvojila je zlatnu UPI medalju internacionalnog konkursa i kružne izložbe „ROCK 2013“. A fotografijom Tomi Joutsen-a, pevačem benda Amorphis, zapala je za oko poznatom austrijskom fotografu Matthias Hombauer-u koji je 2014. godine nagradio tu fotografiju drugim mestom na svetskom takmičenju „Rock Star Concert Photography“. 

Od 2018. saraduje sa Američkim muzičkim portalom Music Existence. A krajem 2019. godine i sa američkim metal bendom Unearth sa kojim u februaru 2020. godine odlazi na evropsku turneju kao njihov fotograf.

Tagovi: face u masi | o3one
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *