fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren Alternativni centar Šapat u Novom Sadu

Alternativni centar Šapat otvoren je 12. septembra u Novom Sadu sa ciljem da pruži bendovima prostor za autorsku muziku
24. September 2021.

Alternativni centar Šapat otvoren je 12. septembra u Novom Sadu, kao muzički/video studio u kom će se od sada snimati nastupi bendova koji se bave autorskom muzikom, a čiji se rad može svrstati u oblast alternativne muzike. 

Bend koji je prvi nastupio u centru je beogradski sastav „Stray Dog” koji je široj javnosti poznat po pesmama poput „Disappear”, „Time” i „Almost”, kao i po nastupima na svim većim festivalima u zemlji i regionu. Stray Dogg ove godine proslavlja 10 godina postojanja na sceni, pa je nastup u Alternativnom centru Šapat jedan u nizu nastupa koje će imati u narednom periodu. Bend će povodom jubileja održati koncert u Domu omladine 9. oktobra, a nakon toga i 22. oktobra u Novom Sadu.

Alternativni centar Šapat je osnovan od strane muzičara i producenta Sava Kostića i još par pojedinaca okupljenih oko ideje da osnuju session centar u kom će bendovi imati jednako dobre uslove i biti tretirani na isti način, bilo da su afirmisani ili ne. Studio je opremljen visokokvalitetnom audio i video opremom kao i karakterističnim ambijentalnim svetlima koja će se programirati prema potrebi i karakteru benda koji bude nastupao.

Organizatori su se postarali da obezbede sve uslove za snimanje i kako kažu, na bendu samo ostaje da dođe i svira, što je ujedno i slogan celog projekta – „dođi i sviraj”. 


Fotografije: Facebook profil Alternativnog centra Šapat

„Izgradnja centra je trajala skoro deset meseci. Alternativni centar Šapat nije rezultat bilo kakve donacije, već je finansiran iz budžeta jednog pojedinca koji bi želeo da ima nešto zdravije okruženje, pa se i sam zapitao šta je to šta on može da uradi ne bi li tome doprineo. Ideja centra je da u istom prostoru i na isti način ugostimo afirmisane bendove poput Stray Dogg-a i bendove koji su podjednako dobri, ali nisu uspeli da dopru do šire javnosti. E tu mi stupamo na scenu.”, ističe Kostić. 

On je još i dodao da je Šapat muzički studio izgrađen po svetskim standardima. “Bendovima koji stvaraju autorsku muziku iz oblasti alternativne muzike ćemo davati povoljnije termine za snimanje singlova ili albuma, ne bismo li ih na taj način motivisali da rade i napreduju. Nadam se da će krajnji rezultat toga biti puno kvalitetnije muzike na sceni. Alternativni centar Šapat treba da bude alternativa kako bendovima da ne bivaju primorani da se bave muzikom koju ne vole, tako i ljudima koji bi da čuju nešto novo, originalno i kvalitetno”, naglašava Sava Kostić.

Alternativni centar će u narednom periodu objavljivati snimke nastupa i intervjua na svom YouTube kanalu ‘„Alternativni centar Šapat”. Pored toga, objavljivaće i segment pod nazivom „Tvoj zvuk” gde će frontmeni bendova, koji budu nastupali, slušati pesme neafirmisanih bendova i davati svoj komentar, sugestiju, savet. 

Naslovna fotografija: Facebook profil Alternativnog centra Šapat

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *