fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren je konkurs za stipendiranje Super devojčica u IKT-u

U okviru konkursa 5 devojčica će dobiti jednokratne stipendije u iznosu od 25.000 dinara
3. April 2024.

Alternativni centar za devojke je 1. aprila otvorio konkurs za stipendiranje Super devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Ovim konkursom Alternativni centar za devojke obeležava Međunarodni dan devojčica u IKT-u i podržaće 5 devojčica u vidu jednokratne stipendije u iznosu od 25.000 dinara.

Konkurs je otvoren do ponedeljka 15. aprila 2024. do ponoći i namenjen je devojčicama koje:

  • imaju između 11 i 14 godina
  • žive na teritoriji Republike Srbije
  • su zaintersovane za bilo koju oblast iz Informaciono-komunikacionih tehnologija i/ili su već počele da se bave time
  • su popunile prijavni formular uz pomoć roditelja/staratelja

Prijavni formular nalazi se na ovom linku: https://forms.gle/5TTkbRnYfLRbvids5

O stipendijama će odlučivati komisija sastavljena od mladih naučnica, web dizajnerki, programerki i aktivistkinja.

Kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće pozvane na online intervju najkasnije do 22. aprila 2024.

Informacije o dobitnicama jednokratne stipendije objavićemo na našim društvenim mrežama na Međunarodni dan devojčica u IKT-u, 25. aprila 2024. a pobednice konkursa i njihove roditelje obavestićemo emailom i/ili telefonom, nakon čega sledi potpisivanje ugovora o donaciji sa jednim od roditelja/staratelja, kao i uručivanje stipendije uplatom preko tekućeg računa.

O Međunarodnom danu devojčica u IKT-u:

Međunarodni dan devojčica u IKT je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu. Prvi put je obeležen 2001. godine u Nemačkoj i od tada je u aktivnostima koje su posvećene ovom danu učestvovalo više miliona devojčica širom sveta. Obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u IKT  trebalo bi da podstakne i ohrabri devojčice da prilikom odabira budućih profesija ali i hobija ne podležu stereotipima i biraju zanimanja iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija. Devojčice se osnažuju da se rukovode sopstvenim talentima i željama uprkos očekivanjima često nepodržavajuće i patrijahalne sredine.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *