fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren konkurs za 8. Feminističku likovnu koloniju

Likovna kolonija biće održana od 24. do 31. jula u Sićevu
16. May 2022.

Centar za devojke iz Niša objavio je konkurs za učešće na 8. Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana od 24. do 31. jula u Sićevu. Pravo učešća imaju umetnice starije od 20 godina iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Cilj feminističke likovne kolonije je da osnaži 10 mladih umetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad, te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im obezbedi javni prostor u kojem će prezentovati svoju umetnost.

Uslovi konkursa:

Četiri rada u PDF ili JPG formatu treba poslati na imejl: [email protected], kao i CV i motivaciono pismo.

Rok za prijavljivanje je do 15 juna.

Izabrane umetnice biće obaveštene o rezultatima konkursa do 1. jula.

Žiri za izbor umetnica čine: Sanja Solunac – vizuelna umetnica i aktivistkinja, Bojana Fuzinato – vizuelna umetnica i kustostkinja, Tatjana Nikolić i Marija Virijević – koordinatorke Centra za devojke.

Tokom Feminističke likovne kolonije biće organizovan prateći program.

Feministička likovna kolonija podržana je od strane OAK i Trag fondacija.

Umetnicama je obezbeđeno:

putni troškovi koji će biti refundirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke (učesnicama koje dolaze iz drugih zemalja troškovi će biti refundirani do kraja kolonije).

smeštaj (7 noćenja sa svim obrocima)

umetnički atelje i potreban materijal (formati papira su 100x70cm/50x70cm).

zajednička izložba i katalog.

Umetnice su dužne:

Sve učesnice Feminističke likovne kolonije su dužne da potpišu ugovor o saradnji, da se slože sa pravilnikom rada, da ostave tri rada nastala na koloniji i da pročitaju Rider koji će dobiti pre kolonije.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *