fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Otvoren konkurs za muzičku kompilaciju Femikseta 8

Organizacija FEMIX otvorila je konkurs za bendove i muzičarke iz Srbije za učešće u novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzike Femikseta 8.
28. February 2020.

Organizacija FEMIX otvorila je konkurs za bendove i muzičarke iz Srbije za učešće u novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzike Femikseta 8.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova iz Srbije. Ova kompilacija biće osma u nizu, prateći prethodnih sedam izdatih u periodu 2010-2019. godine, a budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, predstavlja za sad jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcampu.

Selektorka ovogodišnje kompilacije biće Đurđina Radić Djixx, nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević, Ida Prester i Maja Cvetković (E-play). Đurđina Radić poznata na sceni kao Djixx, završila je srednju muzicku školu Mokranjac na odseku – flauta. Bila je frontmenka benda sevdahBABY sedam godina. Zajedno sa Sevdahom snimila je dva albuma “Ganc novi funk” i “Sega mega ti i ja”. Nakon rada u bendu posvetila se glumi i voiceover-ima.

Lollobrigida, Artan Lili, Ana Ćurčin, Zemlja gruva, Kezz, Sajsi MC i Draga Mrvoš Mott su samo neka od imena koja su se do sada našla na prethodnim Femiksetinim izdanjima.

Konkurs za osmo izdanje Femiksete podržano je od strane Music Freedom day koji se obeležava 03. marta u saradnji sa Freemuse. Dan slobode muzike, koji se održava svake godine 3. marta od 2007. godine je globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze.

Za vizuelni identitet ovogodišnje Femiksete zadužena je umetnica Maja Goračinska.

Tagovi: Femixeta | konkurs
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *