fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren poziv za asistentske pozicije u Muzeju popularnih i supkultura

Bilo da je tvoj fah trep,hard rok,skejterska kultura, anime svet ili ne možeš iz glave da izbaciš gaserske hitove i ’’oh-no’’ TikTok sound – dobrodošao/la!
24. November 2021.

Muzej popularnih i supkultura proširuje svoju mrežu saradnika u ovkiru interne strukture muzeja, a možda baš ti si naš budući saradnik/ca i deo nove muzeološke perspektive. Tu smo da odgovorimo na osnovna pitanja i pozovemo te da postaneš deo našeg tima:

Šta je Muzej popularnih i supkultura?

Muzej popularnih i supkultura je nevladina organizacija osnovana jula, 2020. u Beogradu sa ciljem delovanja u oblasti popularnih i supkultura podstičući kreativnu edukaciju i kritičko mišljenje u oblasti popularnih i supkultura kroz izložbe, radionice, projekte, programe i celokupnu animacionu, kreativnu i srodnu delatnost. Delatnost muzeja se ogleda i u stvaranju kreativne i podsticajne atmosfere za prevazilaženje predrasuda prema i/ili između popularnih i supkultura kao i ohrabrivanje saradnje i produkcije umetničkih i kreativnih dela.

Projekte realizujemo na različite teme ,,od Silvane do Nirvane’’, a zbog strategije 2022. i novih kreativnih projekata u potrazi smo za novim saradnicima.

  • Koje pozicije su otvorene?

Otvorene su sledeće pozicije:

  1. External Communication Assistant (m/f/d) – komunikacioni departman;
  2. Digital Content Assistant  (m/f/d) – komunikacioni departman;
  3. Financial & Administrative Assistant (m/f/d) – administrativni departman.

Više informacija o svim otvorienim pozicijama možeš pronaći na sajtu muzeja u odeljku karijera: https://www.popsubup.org/karijera

  • Ko sve može da se prijavi?

Muzej se sastoji od interne i eksterne strukture, kao i od Kluba saradnika muzeja.  Interne pozicije preporučujemo onima koji su već angažovani negde (ili su na studijama/početku karijere), a želeli bi da steknu dodatno iskustvo u oblasti finansija, prava, menadžmenta ili administracije. Posebno preporučujemo kandidatima koji su na studijama, pa im ova pozicija predstavlja praksu. Kandidat bi trebalo da ispuni sledeće kriterijume:

•     Student ili diplomac svih stepena studija u oblasti finansija, prava, menadžmenta, ekonomije i matematike/statistike;

•    Studenti i diplomci  iz drugih oblasti koje nisu navedene, a imaju izraženu motivaciju za rad u našoj organizaciji.

  • Da li su pozicije plaćene?

Interne pozicije se sastoje od dve vrste poslova: volonterskih (neplaćenih) i honorarnih (plaćenih). Volonterski poslovi podrazumevaju uglavnom rad van projekata i rad na manjim aktivnostima muzeja i nisu uređeni ugovorom, dok honarani poslovi podrazumevaju rad na projektima za koje je obezbeđen honorar (koji se u dogovoru regulišu ugovorom o delu).

  • Ja nemam iskustva i još uvek nisam siguran čime bih voleo/la da se bavim!

Muzej takođe nudi volonterski i mentorski program. Naš program predstavlja jedinstven način da srednjoškolci i studenti bez iskustva (ili sa malo isksutva) steknu znanja i veštine iz oblasti koje ih interesuju. Tokom programa volonter ima pravo da odabere sektor koji ga zanima i u njemu stiče znanja i iskustva kroz podršku mladih mentora

Program najčešće traje oko 6 meseci sa nepunim radnim vremenom, ali smo voljni da se dogovorimo za drugačije aranžmane u skladu sa potrebama muzeja i raspoloživim vremenom volontera/mentora. Nakon uspešnog volonterskog angažmana muzej izdaje potvrdu o saradnji, pruža feedback volonteru, a volonter postaje član Kluba saradnika muzeja, te stiče pravo na potvrde o praksi i pisma preporuke od muzeja.

U slučaju da želiš da se prijaviš, a nisi siguran/na koji tim ti najviše odgovara, možeš nam poslati prijavu, te možemo zakazati besplatne konsultacije u vidu informativnog razgovora. Ako postoji potreba za konsultacijama, radi smo da pomognemo, te bismo te zamolili da nam to naglasiš u melju kako bismo se lakše organizovali.

Više o volonterskom programu i sektorima muzeja u koje možeš da se uključiš, možeš pronaći na sledećem linku: https://www.popsubup.org/volounteer-mentorship

  • Kako da se prijavim i konkurišem na poziciju?

Prijave na asistentske pozicije se mogu poslati do 06.12. u 23:59  na mejl [email protected]  sa naslovom ,,Prijava za poziciju naziv_pozicije’’.

Pitanja vezana za prijavu, kao i sva dodatna pitanja vezana za poziciju, strukuturu muzeja, selekciju i način prijave možete poslati na mejl: [email protected] u bilo kom trenutku. Prijave za volonterski program se mogu poslati do u bilo kom trenutku na mejl [email protected] sa naslovom ,,Prijava za volonterski program’’.

Više informacija o zaduženjima na pozicijama, načinu prijave i mogućnostima za saradnju možeš pronaći na sajtu muzeja: https://www.popsubup.org/karijera

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *