fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren poziv za obuku Making Art that Matters

Obuka će biti održana od 12. do 18. aprila u Novom Sadu
12. March 2021.

Upoznavanje sa principima i primerima angažovane umetnosti, otkrivanje značaja umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena, kao i osmišljavanje i organizacija angažovanog participativnog događaj na otvorenom deo su otvorenog poziva za obuku „Making Art that Matters!“, koja će se održati od 12. do 18. aprila u Novom Sadu. Rok za prijavu je 19. mart 2021. godine do podneva.

Poziv je otvorila Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, a učesnici će imati priliku da rade sa mentorima iz Walk the Plank (UK) i Multimedijalnog centra „Led art“ i Šok zadruge (SRB).

Poziv je otvoren za sve kandidate koji su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani za temu angažovane umetnosti, bez obzira na nivo i prirodu obrazovanja. Od odabranih kandidata se očekuje da budu otvoreni za rad s kolegama iz cele Evrope i spremni da steknu nove veštine. Radni jezik obuke je engleski.

„Making Art that Matters!“ je jedna od pet Škola participacije organizovanih u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation. Novosadska Škola participacije će okupiti 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom.

Detaljne informacije o uslovima i načinu prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa i mere koje mogu u budućnosti uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo promene datuma održavanja obuke u Novom Sadu, da je otkažu ili da je održe onlajn.

Fotografije: NSEPK

Tagovi: novi sad | obuka
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *