fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvorene prijave za CoolTour Tube program Beogradskog centra za ljudska prava

Ovog puta u okviru programa biće organizovani zanimljivi događaji, istraživanje zajednice i pravljenje animiranog filma.
3. April 2019.

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade da se prijave za CoolTourTube – program/kanal za integraciju, interkulturalno učenje i solidarnost mladih!

CoolTour Tube – Program za integraciju, interkulturalno učenje i solidarnost mladih, podstiče komunikaciju i aktivnu razmenu mladih sa različiim kulturološkim, etničkim i/ili religijskim background-om, i zalaže se za punu integraciju svih mladih u društvo! Program spaja mlade iz Srbije i mlade izbeglice iz Avganistana, Irana, Sirije, Pakistana i drugih zemalja.

CoolTour Tube je program koji se naslanja na metodologiju koju Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava koristi već treću godinu u radu na integraciji mladih izbeglica u srpsko društvo. Ovog puta u okviru programa biće organizovani zanimljivi događaji, istraživanje zajednice i pravljenje animiranog filma. Ovog puta organizujemo zanimljive događaje, istražujemo zajednicu i pravimo animirani film!

“A Šta Se Radi Tu?”

Radionice na temu identiteta, interkulturalnosti, stereotipa i predrasuda, kao i muzičke radionice. Radionice će se dešavati u prvoj fazi programa. Predviđeno je šest dana radioničarskog rada, i to su vikendi tokom aprila (06.04-07.04., 13.04.-14.04. i 20.04.-21.04.)

Događaji koji promovišu interkulturalnost.
Kroz radionice će se doći do ideje za zanimljive događaje, u čije će kreiranje i organizovanje učesnici i učesnice biti aktivno uključeni. Događaji će se dešavatii u periodu od maja do jula, i biće organizovana najmanje dva događaja.

Mini istraživanja. Učesnici i učesnice će sprovoditi mini istraživanje u svojim zajednicama o interkulturalnosti. Ova istraživanja će se desiti tokom maja i juna.

Kreiranje animiranog filma. Učenici i učesnice programa će biti aktivno uključeni u izradu animiranog filma. Radionice animacije i kreiranje animiranog filma će se desiti u toku septembra i novembra ove godine. Predviđeno je oko 20 radionica.

 

“Ko može da se prijavi?”

Prijavi se ukoliko si:

-mlada osoba koja ima od 15 do 30 godina
-zainteresovan/a da učiš o drugim kulturama, preispitaš lične stavove i da učiš kroz kontakt sa različitima od sebe
-motivisan/a i dostupan/dostupna da dolaziš na radionice i događaje, u periodu navedenom u tekstu
-zainteresovan/a da se izraziš kroz film, crtanje, muziku, glumu, i slično

 

“Zašto da se prijavim?”

Beogradski centar za ljudska prava okuplja veliki broj mladih ljudi koji učestvuju u različitim aktivnostima, kreativnim radionicama, konferencijama, seminarima, omladinskim akcijama, kreiranju predstava i filmova. Osim toga, imaćeš priliku da upoznaš različite ljude, stekneš drugačija iskustva, naučiš nešto novo, upitaš svoja razmišljanja i stavove i dobićeš prostor da se kreativno izraziš.

“Kako da se prijavim?”

Ukoliko želiš da nam se pridružiš, pošalji svoje motivaciono pismo na email adresu: [email protected], najkasnije do 04.04.2019. u 18:00.
Svi kandidati i kandidatkinje će 05.04.2019. godine biti obavešteni o tome da li su primljeni na program.

CoolTour Tube program je deo projekta “Podrška izbeglicama i tražiocima azila u Republici Srbiji” koji sprovodi Beogradski centar za ljudska prava uz podršku UNHCR-a u Srbiji.

Kontakt email adrese za sva pitanja: [email protected] ili na [email protected].

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *