fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Otvorene prijave za plesnu radionicu Matine sa Magom

Prijave za plesnu radionicu su otvorene do 4. marta, u 17 časova
23. February 2023.

Rekonstrukcija Ženski fond i Kino Radionica organizuju plesnu radionicu Milice Tančić – Matine sa Magom. 

Otkrijte priču o ženi daleko ispred svog vremena koja je kroz jezik i ples definisala sebe a zatim, povezujući tradicionalno i moderno, posejala seme promene u srpskoj umetnosti i srpskom društvu i utrla put emancipaciji čitavih generacija žena sve do današnjih dana. 

Prijave su otvorene do  4. marta, u 17 časova! Detalje pronađite na linku. Plesnu radionicu vodi Milica Tančić:

„Telo vidim kao moćno i čudesno i verujem da je telo koje pleše u stanju da iskoristi otelotvoreno znanje i izaziva transformacione zamisli o tome šta bi moglo biti dok stvara utopije načina života kao pojedinaca, zajednica i društava. Takođe verujem u snagu umetnosti i ispitujem načine na koje se analitičko i poetsko prepliću.”

Milica je rođena u Beogradu, završila je srednju baletsku školu Lujo Davičo na odseku klasičan ballet, a kasnije se usavršavala u oblasti savremene igre na akademiji u Budimpešti (Budapest Kortárstánc Főiskola) i Berlinu (Berlin Dance Institute). Po završetku školovanja se pridružuje plesnom kolektivu Thrivia, a svoj prvi solo rad common thread predstavlja na A.PART festivalu 2022 godine. 

Trenutno je angažovana u internacionalnom multidisciplinarnom projektu De Structura sa temom o pravima životinja, a takođe je stipendista programa DIS-TANZ-SOLO sa projektom jump that doesn’t go. Today is nearly forever koji se bavi somatičkim istraživanjem sećanja i demencije. Pored toga je zaposlena u Internacionalnom Institutu Teatra na projektu tanz:digital, koji istražuje veze između plesa i digitalnih tehnologija.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *