fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival

Konkurs će biti otvoren do 8. maja
19. April 2023.

Otvorene su prijave za drugi Sarajevo Photography Festival, koji će se održati od 23. do 25. juna Sarajevu.

Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave širokoj publici, te osvoje vredne nagrade.

Konkurs će biti otvoren 25 dana, do 8. maja, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, venčanja, mobilna fotografija, life, konceptualna fotografija, te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 23. juna u Vijećnici. Pobednika celokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od dve hiljade EUR.

Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 30 zemalja svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posetilo više hiljada ljudi.

Tema i motiv ovogodišnjeg sarajevskog festivala fotografije za ovu godinu je „RESHAPE”. Provokativna i relevantna za umetnike i publiku, tema „preoblikovanja” podrazumeva transformaciju i promenu.

Osim svojih umetničkih implikacija, tema „preoblikovanja” ima širi društveni i kulturni značaj. S obzirom na preokret kojem svedočimo na globalnom nivou, tema festivala poziva umetnike da istraže i odgovore na kritična pitanja i probleme kao što su globalizacija, klimatske promene, ratovi i sukobi, te utecaj tehnologije na naš svakodnevni život.

Ovogodišnji članovi žirija su svetski priznati fotografi, kustosi i umetnici.

Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i stručna predavanja i radionice koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatne za sve zainteresovane.

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu, te najave programa možete naći na web stranici www.sarajevophotofest.com, kao i na Facebooku i Instagramu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *