fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Otvoren poziv na umetničku rezidenciju u banatskim poljima

Ne budi lud! Dođi u K.U.D
5. August 2020.

Za ovogodišne letovanje čest izbor je planina, banja ili pak selo u Srbiji, povodom čega je i nastala umetnička rezidencija kulturno umetničkog društva Robin K.U.D koja će se održati od 15. do 23. avgusta 2020. godine u Banatskom Despotovcu. Cilj rezidencije je doprinos zajednici kroz kolektivno i samostalno umetničko stvaranje kao i razmena mišljenja kroz otvorene dijaloge sa ostalim učesnicima.

Poziv na učešće odnosi se na ljude iz bilo koje sfere umetnosti: likovne, dramske, audiovizuelne, kao i polja muzike kojima se izmešta iz svakodnevnih ustaljenih rutina u uslove nalik onima u komuni, pogodne za stvaranje, druženje i imeginarno letovanje koje će rezultirati zajedničkim multimedijalnim događajem.

Broj učesnika je ograničen na 8 ljudi. Učešće za ovu rezidenciju iznosi simboličnih 100 evra, onih državnih – kako naglašava Robin K.U.D, a u cenu su uključene osnovne životne potrepštine: smeštaj, internet, struja, voda, maslinovo ulje, ovsene pahuljice, kafa, toalet papir, detrdžent, kao i sami programi rezidencije. Učesnici rezidencije će imati priliku da biraju koje sekcije žele da pohadjaju – minimum dve, maksimum sve, a pohadjanje svake sekcije će rezultirati umetničkim radom.

Prijavljujete se tako što šaljete pisani tekst, glasovnu poruku ili video u kome obrazlažete zašto želite da dođete na rezidenciju uz priložene radove po vašem izboru, nakon čega će Robin K.U.D oformiti odgovarajući tim. Prijave šaljete na adresu [email protected].

Robin K.U.D je kulturno umetničko društvo osnovano 2020.godine sa ciljem da se kultura i scena odvoje od već viđenih gradskih tokova i približe umetnika zemlji i zemlju umetniku. U sastavu dve Milane, rediteljke, spisateljice i performerke Milane Nikić, kao i njene koleginice, grafičke dizajnerke, fotografikinje i pevačice Milane Simić, ovo društvo nastaje pod velikim uticajem čergarske kulture i odbija da ima stalno mesto boravka i rada. Ono pribegava principumobilnog kulturno umetničkog društva i ima za cilj da poseti što više sela i ruralnih područja gde će organizovati razne vrste umetničkog sadržaja. Ovo leto, rezidencija će se održati u Banatu, vojvođanskog regiji sa najlepšim pejzažima.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *