fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Ove nedelje u Knapu: Indirekt i MistakeMistake

Od srede do petka u Knapu je Indirekt Showcase Belgrade i to programom Label Night gde će svoje programe i delovanje predstaviti Menart Srbija, Radio Beograd 202 i Kontra .
2. October 2019.

Od srede do petka u Knapu je Indirekt Showcase Belgrade i to programom Label Night gde će svoje programe i delovanje predstaviti Menart SrbijaRadio Beograd 202 i Kontra .

U sredu su nastupaju Menart Label Night – Jelena Andonović / Kika / Harlekin, u četvrtak  Dvestadvojka predstavlja: d r a m / Strah / Skeemers / Turisti, a u petak RAMPA / Paper Animals / Ksenija Kuljača / Šajzerbiterlemon.

U subotu nastupa MistakeMistake.

Nakon dugo vremena, jedan kultnih sastava konačno se vraća nastupom na beogradsku klupsku scenu i to nastupom u Knap Club-u. Vokalno-elektronski sastav nastao krajem devedesetih godina. Osnivači su vajar Ivan Bon i astrofizičar Edi Bon, a muzika koju grupa pravi i izvodi bazirana je na kombinaciji nekoliko ekspresivnih elektronskih pravaca: electronika, electro-rock, england electro-pop, 2step-garage, dub, reggae, afro electro, brazil…

Prvo izdanje, rezultat saradnje iz tog perioda krajem 90-tih po uzoru na grupu Can (na osnovu koje je i nastao naziv benda) i objavljeno je na kompilaciji “Belgrade In Clubbing We Trust” (HMK 1999), a ubrzo zatim i remiks za numeru “Finger on the trigger for the years to come”, grupe “The Stella” (L’age D’or, 2000). Tada kreće i saradnja sa vokalom Elenom Lange iz sastava “The Stella” (Hamburg), sa kojom su ispirisani britanskim Garage-2step zvukom napravili prve značajnije hitove: “Don’t Be So Bad” (singl godine po izboru B92 za 2001. godinu, mnogobrojna prva mesta na radio i TV listama) i “Move On” (koij je svojim zanimljivim videom dospeo čak i do MTV-a, nakon ogromnog uspeha na lokalnim televizijama).

Nakon audicije za nove vokale otpočeli su saradnju sa MC Milovanom , Zoe Kida, a ubrzo zatim Constractom (svi aktuelni članovi sastava Zemlja Gruva!) i Šobajom, što je rezultovalo izdanjima za Masterplan records iz Beča (singl “Move On” i “EP”, oba objavljena na vinilu u 12″ formatu, 2003.) i albumom “Hipelectroragga2hopreggaestep” za Multimedia Records iz Beograda (2004). Album je napravio veliki uspeh eklektički okupivši nespojive ekspresivne pravce elektronske muzike uz vokalnu pop formu, poput 2-step, UK garage, ragga, reggae, electro, kao što se vidi iz imena albuma. Koncept je još tada preuzet sa Jamajke kao i od bendova poput Bassement Jax ili Massive Attack.

 

Nove saradnje sa Bojanom Vunturišević, Robertom Urbanom (UK), Vukašinom Markovićem (IrireFM), MC Sky Wikluh, Majom Madrugadom, King Ali Babom, kao i sa već dugogodišnjom saradnjom sa Elenom Lange rezultovao je 2009. dugo očekivani drugi studijski albumom “Kobajagi”, a poznanstvo sa Steven Brown-om je rezultovalo učešće na kompilacijskom CD-u Tuxedomooning (Tribute to Tuxedomoon, 2007).

MistakeMistake najavljuje mogućnost za izlazak novog albuma, a materijal je bukvalno spreman!

 

Tagovi:
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *