fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Svetlosno zagađenje ✹

Ovo nije oglas za posao

1. maj - podsetnik na potrebu za poštovanjem radničkih prava

1. May 2024

Ukoliko ste bar jednom posetili bilo koji sajt sa oglasima koji nude zaposlenje, vrlo je verovatno da ste prilikom pregledanja tih istih oglasa potražili „benefite” koje poslodavac nudi. Ono što ste se sigurno u tom momentu zapitali je: kada su osnovne stvari i prednosti postale isti pojam?

Pogledajmo jedan tipičan oglas za posao:

„Nudimo konkurentnu platu, prijavu na pun iznos i zdravstveno osiguranje.”

Na prvi pogled – ništa sporno. Međutim, na drugi pogled – plata, prijava na pun iznos i zdravstveno osiguranje su standardni elementi radnog odnosa, a ne nešto što bi trebalo istaknuti kao posebne beneficije.

Plaćen godišnji odmor, zdravstveno osiguranje i plaćeni slobodni dani često se u oglasima za posao ističu kao glavni benefiti, umesto da se podrazumevaju kao osnovna prava svakog radnika.

Nažalost, ovakvi oglasi za posao ne samo da su neinformativni, već i stvaraju utisak da poslodavac možda nije spreman da ponudi ništa više od minimalnog, što je već propisano zakonom.

U realnosti, najčešće upravo to naglašavanje osnovnih stvari kao glavnih benefita služi da prikrije stvarne nedostatke radnog mesta ili poslovnog okruženja. Spomenuti „benefiti” uglavnom služe kao zamena za nedostatak konkurentne plate ili nedostatak prilika za napredovanje u karijeri. Time se stvara iluzija da su radnici adekvatno nagrađeni i motivisani, iako stvarnost ne izgleda baš tako.

Naizgled benigni oglasi, poput gorenavedenog primera, zapravo otkrivaju dublje probleme u kulturi zapošljavanja. Umesto da se ove stavke smatraju standardnim i minimalnim zahtevima za pružanje pravednih i sigurnih radnih uslova, poslodavci ih prezentuju kao dodatne pogodnosti.

Kada se osnovne stvari poput plaćenog godišnjeg odmora ili zdravstvenog osiguranja predstavljaju kao privilegije ili dodatne pogodnosti, to je jasan pokazatelj da su radnička prava podložna tržišnim uslovima i volji poslodavca. U takvom okruženju, radnici su naterani da se osećaju zahvalno što imaju ono što im je zagarantovano po zakonu.

Ova praksa poslodavaca služi kao podsetnik za to koliko je važno da radnici budu svesni svojih prava i ne pristaju na kompromise kada su u pitanju osnovni uslovi rada.

Svaki radnik i svaka radnica zaslužuju redovnu platu, prijavu na pun iznos, prijavu od prvog dana, pravo na slobodne dane i poslodavca koji je svestan da ovo nisu benefiti, već zakonom definisani osnovni uslovi. Neka ovaj 1. maj bude podsetnik da radnici i radnice zavređuju više od pukog minimuma, već poštovanje, pravednost i dostojanstvo na radnom mestu.

Preporučeni tekstovi

1236 dana bez presude

1236 dana bez presude

Na društvenim mrežama pokrenuta kampanja podrške za Milenu Radulović i 14 devojaka koje i dalje čekaju presudu

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *