fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Ovogodišnji FIST17 od 7. do 16. maja

Ove srede, 20. aprila u Galeriji Polet premijerno će biti prikazan Zeleni manifest, kao prva manifestacija u sklopu FIST17
19. April 2022.

Pod sloganom FOBOFOBIJA- STRAH OD STRAHA  održaće se 17. po redu izdanje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST) koji tradicionalno svake godine organizuju studenti sa Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu radiju i kulturi sa Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine od 7. do 16. maja na prostoru čak 4 grada ohrbruju jedni druge da zaronimo u sebe i slobodno, bez strah, isplovimo na površinu.

FIST17 će produkciono biti održan u skladu sa konceptom zelene tranformacije, ali u do sada neviđenom formatu karavana, koji će po prvi put od osnivanja festivala biti pred publikom koja nije samo Beogradska, već će se festival desiti i u Pirotu, Novom Pazaru i Zrenjaninu.

Strah je pokrenuo mnoge značajne i velike promene, a da li je fobofobija hrabrost ili ludost ostaje pitanje na koje će ovogodišnji FIST problemski i programski odgovoriti kroz svoj glavni i prateći program. Bez straha u glavnom programu učestvovaće šest predstava iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti i Fist produkcija.

FIST podstiče razmenu znanja, veština i iskustva, promoviše nove pozorišne forme i poziva mlade na aktivizam koje se ogleda u osmišljavanju i pisanju Zelenog manifesta koji će premijerno biti prikazan u sredu 20. aprila u Galeriji Polet u Cetinjskoj 15, gde će posetioci moći da dođu od 17h i kupe eko proizvode koje prodaju lokalni samoodrživi brendovi i na taj način promene svoje navike i postanu ekološki osvešćeniji. Prikazivanje zelenog manifesta biće u 20h a već od 20:30h počinje žurka na kojoj će nastupati DJ Kimix.

Hajde da zajedno učinimo nešto dobro za sebe i planetu na kojoj živimo, hajde da se ne plašimo da menjamo navike koje nisu dobre!

Sve informacije o festivalu mogu se pronaći na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i Google play, prvoj studentskoj festivalskoj aplikaciji, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i Youtube platformama.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *