fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Piće koje je osvojilo ceo svet

Pravi je trenutak da isprobate novi Tuborg Ice
12. April 2023.

Tekst nastao u saradnji sa Tuborg Ice

Pivo je skoro svima bilo prvo piće koje su probali. Prva žurka na fakultetu gde su sa društvom iskusili ukus, nakon čega pivo postaje idealno piće za osveženje posle posla, na plaži, ili dok se gleda utakmica sa društvom.

Važan podatak je taj da je pivo piće sa najdužom istorijom. Proizvodili su ga Kelti, Germani, Sloveni i Skiti, Vavilonci su imali čak 16 vrsta piva. Oduvek ga prate zanimljivosti, a evo i par stvari koje sigurno niste znali o pivu:

  1. Drevni Egipćani su izgradili piramide pod uticajem alkohola. Prema Patriku MekGovernu, arheologu sa Univerziteta u Pensilvaniji, radnici u Gizi su dobijali na dan oko četiri litre piva.
  2. Pivo sprečava stvaranje kamenja u bubrezima. Istraživanje koje je objavljeno u Američkom žurnalu epidemiologije procenjuje da, ukoliko dnevno konzumirate flašu piva svakog dana, imate smanjenje rizika pojave kamena u bubregu za oko 40%.
  3. Cenosilikofobija je strah od prazne pivske čaše. 
  4. Prvi profesionalni pivari su bile žene koje su zvali pivarkama. Žene su morale biti veoma lepe kako bi mogle da postanu pivarke.
  5. Mnoge poznate ličnosti su se i same bavile proizvodnjom piva, poput američkog predsednika Džordža Vašingtona koji je imao svoju malu pivaru u blizini Maunt Vernona.

Ako ste sada shvatili koliko je ovo piće moćno i koliko istorije stane u jednu čašu ili flašu, onda je pravi trenutak da isprobate novi Tuborg Ice. Odnedavno na našem tržištu postoji pivo koje je dobijeno posebnim procesom filtriranja. Reč je o lager pivu napravljenom od najfinijih sastojaka, koje se filtrira na -1°C, indikativnog naziva – Tuborg ICE.

Ovo pivo poznatog danskog brenda krasi raskošno osvežavajući ukus, a uz to, sa samo 4,2% alkohola, savršeno je piće za predstojeće tople letnje dane. Bez obzira na to da li ga konzumirate u staklenoj boci ili u limenci, Tuborg ICE, zahvaljujući besprekornoj svežini koja traje, postaje idealan izbor ove sezone, bilo da se vraćate s posla, sedite na plaži ili đuskate na nekom od mnogobrojnih muzičkih festivala koji nas očekuju.

Tagovi: piće | tuborg | tuborg ice
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *