fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Počeo je Kontakt 2019

Manifestacija je otvorena izložbom Vesne Pavlović – „Mixtape“.
20. March 2019.

 

Danas je u prostoru Marsh u Cetinjskoj 15 otvoren ovogodišnji Kontakt, regionalna manifestacija posvećena muzičkom biznisu.

Manifestacija je otvorena izložbom Vesne Pavlović – „Mixtape“. MixTape je audio kaseta nastala 2018. godine kao rezultat saradnje umetnice Vesne Pavlović, grupe nešvilskih muzičara i producenta Loney John Hutchins-a (Cleft Music)
MixTape se sastoji od dvanaest obrada pesama muzičara i bendova koje je Vesna Pavlović fotografisala 1990-tih za muzički časopis Ritam u Beogradu. Grupa muzičara je u Nešvilu pesme obradila na originalnom jeziku, a fonetski transkript sa srpsko-hrvatskog je uradio Vladimir Jerić Vlidi (Darkwood Dub). Za dizajn omota izdanja bio je zadužen Slavimir Stojanović Futro. EKV, Haustor, Idoli, Partibrejkers, Jarboli, Darkwood Dub, Obojeni program, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Plejboj, Boye, samo su neki od bendova čije hitove je obradila  ova grupa muzičara.
MixTape projekat je originalno predstavljen 13. oktobra na izložbi u galeriji Zeitgeist u Nešvilu zajedno sa fotografijama, koje je Vesna Pavlović snimala ’90-tih u Srbiji. Ova specifična selekcija njenih ranih radova uključuje fotografije sa studentskih protesta 1996-97, angažman sa grupom Škart i dokumentaciju njihovih radio i uličnih performansa, rad sa feminističko-pacifističkom grupom Žene u crnom, radijom B-92, Centrom za kulturnu dekontaminaciju i drugim akterima iz tog perioda.

Crno bele fotografije iz arhiva Vesne Pavlović nude intiman pogled na javnu sferu viđenu kroz objektiv jedne generacije, a zajedno sa MixTape kasetom ove fotografije proizvode efekat ‚‚umreženog sećanja” na individualne i grupne momente protesta u kojima je muzika odigrala važnu ulogu. Kombinujući zvuke protesta sa beogradskih ulica i džinglove tadašnjeg Radija B92 sa obradama pesama iz ex-jugoslovenskog prostora, MixTape postaje metafora za premotavanje istorije ’90-tih, dok analogni zapis kasete upućuje na obsolentnost istorije i politike tog vremena.

Kontakt 2019 se ove godine održava ne 15 lokacija, a kroz 82 programa predstaviće se 130 učesnika (pojedinaca i organizacija) iz 14 zemalja.

Kontakt konferencija počinje u četvrtak u 10h pre podne. Na panelima, predavanjima i radionicama učestvovaće predstavnici najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala iz regiona, predstavnici institucija, muzičkih kuća, menadžera i ostalih muzičkih radnika.

Kontakt konferencija ove godine izdvaja nekoliko tema:
• Kako napraviti uspešan festival
• Kako voditi uspešan festival
• Finasiranje velikih manifestacija u regionu
• Music copyright
• Artisti i menadžeri – novi i stari trendovi u muzičkoj industriji
• Istorija i stvarnost najvećih svetskih festival
• Diskografija – Povezivanje u regionu
• Usklađivanje zakona o autorskim pravima sa EU regulativama
• Regionalni kulturni centri i klubovi
• Radio u digitalnoj eri

U muzičkom programu Kontakta se izdvajaju Aleksandra Duende u Dvorištancetu, Do The Mathe u Zaokretu, bend Supersi u klubu Bluz i pivo, The Neighbors u Berlin Monroe, kao i koncerte već poznatih bendova M.O.R.T. u Subeernom centru i The Trigger , S.U.S. i Moreuz u klubu Elektropioniru.

Među headlinerima klubova u Cetinjsoj 15, Elektropionir i Subbeerni centar izdvajamo: Urban & 4, John Spencer & The Hit Makers, riječki FIT, IrieFM, Stray Dogg, Stereo Banana, Helem Nejse, Jufkamental

Glavni deo muzičkog programa dešava se u Hali sportova „Ranko Žeravica”, gde 22. marta nastupaju Paribrejkers, čiji su gosti mladi i sve popularniji beogradski bend – Turisti.

A već sledećeg dana, u subotu 22. marta u Hali sportova nas čeka svirka tri velika domaća benda, koji nikada ranije nisu delili binu: Eyesburn, Goblini i Zoster.

Ovogodišnji Kontakt proširen je na još jedan segment, a to je EXPO deo, koji će trajati od 21. do 23. marta, od 15h do 23 časa.
Kontakt EXPO 2019 će publici, učesnicima i gostima konferencije i muzičkih programa u Cetinjskoj dati uvid u naša vina, rakije, mlečne i mesne proizvode, najvišeg kvaliteta. Smešten u rustični ambijent Subbeernog Centra, koji predstavlja gotovo idealno mesto za transparentno ritualne hedonističke obrede, EXPO će ove godine imati premijeru.


Više informacija na: www.kontakt.org.rs
Instagram: @ kontakt_beograd // Facebook: @KontaktBeograd // #kontakt2019

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *