fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Počeo je Šesti Rok kamp za devojčice

Publika će novu generaciju mladih rokerki moći da čuje uživo na koncertu koji će biti održan ispred Kulturnog centra Kruševac
15. July 2022.

Šesto izdanje jedinog Rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope održaće se od 11. do 17. jula u Kruševcu. Publika će novu generaciju mladih rokerki moći da čuje uživo u nedelju 17. jula u 18h na koncertu koji će biti održan ispred Kulturnog centra Kruševac, prvi put u punom sjaju posle tri godine!

Tokom sedam dana kampa, 34 devojčice uzrasta od 11 do 15  godina upoznaće se sa osnovama ili unaprediti sviranje gitare, bas gitare, bubnja ili klavijatura, kao i naučiti osnove snimanja i produkcije zvuka. Devojčice će učiti i vežbati sa mentorkama, mladim muzičarkama sa domaće alternativne scene. Već na početku kampa, devojčice će biti podeljene u bendove u kojima će, pored zajedničkog vežbanja uz mentorsku podršku stvarati i svoje autorske pesme, koje će izvesti na završnom koncertu u nedelju 17. jula. 

Ove godine će čak dve mentorke biti učesnice prethodnih izdanja Rok kampa za devojčice – Milica Mitić na gitari, i Katarina Zarić na bas gitari. Aleksandra Stamenković iz benda Jenner će takođe biti mentorka na gitari, a na bas gitari će mentorka biti i Marija Uzunovska. Mentorke za bubnjeve biće Selena Simić iz benda Nemesis i Biljana Šunjka iz benda Čupavci, dok će im se na klavijaturi pridružiti Marija Nikolić i Marija Gavranović. Iva Mišović, koja stvara pod imenom Iva Lorens učesnicama će pomagati oko tehnike pevanja i pisanja autorskih pesama, dok će Ariadna Vrljanović-Zhao (Realma) biti mentorka za produkciju. Mentorski tim i ove godine predvodi jedna od osnivačica Rok kampa za devojčice Selena Simić.

Muzička gošća ovogodišnjeg izdanja, koja će sa devojčicama podeliti svoja iskustva sa muzičke scene i odgovarati na njihova pitanja preko video uključenja je Ana Đurić Konstrakta.

Pored muzičkih radionica, učesnice će imati i edukativni program u okviru kog će učiti o samopouzdanju, timskom radu, podršci i solidarnosti, kao i odbrani od treme i timskom nastupu.  

Završni koncert šeste generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju, 17. jula sa početkom u 18h na bini ispred Kulturnog centra Kruševac. Svi zainteresovani mogu da se prijave za organizovan prevoz autobusom od Beograda do Kruševca i nazad na mejl [email protected], kao i da zaprate događaj na facebook stranici za više informacija.

Šesti Rok kamp za devojčice organizuje se uz podršku Trag fondacije, FRIDA fonda, UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost, Ministarstvo kulture i informisanja, Schueler Helfen Leben, i Mama Cash fondacija. Partneri projekta su Dom učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar”, OŠ „Dragomir Marković”, Dom kulture Kruševac, Anđeli kolači i Proto. Medijski sponzori su Balkanrock, Headliner i Oblakoder. Priajtelji pojekta su Alternativni centar za devojke, Kancelarija za mlade Kruševac i Alternativni kulturni centar Gnezdo.

Autorka fotografija: Danijela Radojković

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *