fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Počinje 16. Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija

Dokumentarci bez ograničenja okupljaju učesnike filmskog kampa Interakcija
5. August 2021.

Šestnaesti po redu, Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija, od 8. do 23. avgusta u zapadnoj Srbiji okupiće dvanaest mladih filmskih stvaralaca iz Poljske, Estonije, Egipta, Rusije, Novog Zelanda, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Nakon uvodne radionice, koja će biti održana u Kulturnom centru Beograda, studenti režije, kamere, dizajna zvuka i montaže otputovaće u Čačak i Užice, gde će podeljeni u tri ekipe snimiti tri dokumentarca na temu Bez ograničenja. U vremenu pandemije koja nas primorava na život sa brojnim ograničenjima, ovogodišnji kamp Interakcija će biti mesto na kome će učesnici, koristeći bezgranične mogućnosti dokumentarnog filma, preispitivati granice koje se postavljaju pred savremenog čoveka.

Po završetku snimanja, 15. avgusta, učesnici će se okupiti u Požegi, gde će montirati filmove, ali učestvovati i u pratećim aktivnostima kampa. U okviru programa Interscreen učesnici će imati priliku da pogledaju filmove svojih kolega, izabrane dokumentarce snimljene tokom prethodnih godina na kampu, ali i filmove afirmisanih dokumentarista iz zemlje i inostranstva koji su obeležili proteklu godinu na festivalima širom sveta. Nakon projekcija biće održani razgovori sa autorima filmova.

Premijera filmova snimljenih tokom Interakcije biće održana23. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Ovogodišnji kamp biće realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, producentske kuće Cinnamon Films, Studentskog centra Užice, ali i brojnih partnera i prijatelja.

Tokom petnaestogodišnje realizacije kampa učestvovalo je 249 učesnika iz 56 zemalja, snimljeno 50 dokumentaraca i osvojeno više od dvadeset nagrada na filmskim festivalima.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *