fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Počinje Međunarodna sudentska nedelja u Beogradu

Beograd će biti domaćin mladima iz preko 50 zemalja sveta
17. July 2022.


Najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi – Međunarodna studentska nedelja – biće održana po 15. put u Beogradu. Festival traje od 18. do 26. jula i okupiće više od 250 mladih iz više od 50 država sveta i sa 4 različita kontinenta.

Ideja vodilja festivala je da približi mlade iz različitih kulturnih i društvenih sredina kroz druženje, saradnju i razmenu ideja. Promovišući ideju „Građanin Evropeˮ i „Građanin svetaˮ, orgnizatori insistiraju na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i uzdižu ih na nivo globalnog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu organizuje omladinska, nevladina i neprofitna organizacija „Svetski omladinski talas”. Ovogodišnja tema festivala su ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a organizatori vs pozivaju da zajedno negujete budućnost pod sloganom festivala #NurtureOurFuture.

Osim edukativnog, festival ima i zabavni segment koji čine razvnovrsni događaji, poput Sajma država, tura po Beogradu, Defilea zastava, dok je jedan od njih i Art Night (Umetničko veče). Ovo kulturno-humanitarno veče posvećeno umetnosti u brojnim formama biće organizovano 24.
jula, od 20 časova, na Zappa barci i sadržaj događaja će biti otvoren za SVE posetioce!

Ovogodišnji program sastojaće se iz humanitarnih prodajnih izložbi, eko-bazara, oslikavanja patika, kaligrafije uživo, razmene knjiga i bogatog muzičkog programa u okviru kog će nastupati i fenomenalni Bend CHE i čuveni Bege Fank!

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Njihova misija je uspostavljanje ravnopravnost među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i čine putem najvažnijih projekata organizacije – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *