fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Počinje regionalni prekogranični volonterski program ROUTE WB6

Program namenjen povezivanju mladih sa Balkana
9. June 2021.

Jedinstvena prilika za mlade zapadnog Balkana da volontiraju širom regiona predstavljena je u utorak 8. juna na konferenciji u Podgorici i online. Oko 400 mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije će imati priliku da volontiraju u regionu.

„Mnogim mladim ljudima ovo će biti prvi put da putuju regionom, budući da nikada nisu imali priliku da putuju u inostranstvo. Već smo primili više od 200 prijava mladih širom regiona, a prijave će biti otvorene tokom celog leta. Po prvi put na zapadnom Balkanu, Regionalni program prekograničnog volontiranja osmišljen je u saradnji s mladim ljudima koji će od njega imati direktne koristi“, izjavila je Megi Ruka, ROUTE WB6 Communication and Visibility Officer.

Program nudi tri mogućnosti; ROUTE MINI, ROUTE MIDI i ROUTE MAXI. ROUTE MINI pruža mogućnost volontiranja na regionalnim festivalima i sportskim manifestacijama, u trajanju do sedam dana. ROUTE MIDI biće posvećen volonterskim aktivnostima u zajednici koje traju do dve nedelje, na primer, volonterskim letnjim kampovima. ROUTE MAXI pruža priliku mladima da provedu do dva meseca volontirajući u nekim od najistaknutijih organizacija civilnog društva u regionu. Svi troškovi za izabrane volontere i volonterke biće pokriveni (smeštaj, hrana, putovanje, osiguranje). Već je primljeno više od 200 prijava mladih širom regiona. Proces osmišljavanja uključivao je mlade iz celog regiona koji su aktivno učestvovali u kreiranju ovog programa.

Proces prijave će biti otvoren tokom celog leta na https://routewb6.org/join-us.

Projekat ROUTE WB6 ima za cilj promociju prekograničnog volontiranja kao alata koji će doprineti smanjenju socijalne i etničke distance među mladima u regionu, kao i jačanju njihovih prosocijalnih i evropskih vrednosti, dovodeći do pomirenja, stabilnosti i prosperiteta regije. Projekat širom zapadnog Balkana sprovodi konzorcijum koji predvodi Regionalna kaneclarija za saradnju mladih (RYCO) u saradnji s Beyond Barriers, Omladinskom mrežom Jugoistočne Evrope, Lensom, Kulturnim centrom mladih Bitola, Asocijacijom za demokratski prosperitet Zid, Mladim istraživačima Srbije te Institutom za razvoj mladih KULT. Projekat podržava norveško Ministarstvo spoljnih poslova.

*Ovo određenje ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Tagovi: route wb6
Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *