fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Pokrenut podkast Priče o zmajevima

Gost prvog podkasta bio je Bojan Karokh
6. December 2021.

Podkast „Priče o zmajevima” ispituje iskustvo pet mladih ljudi koji dolaze iz različitih kulturoloških stvarnosti, a koji su svoj (privremeni) dom pronašli u Srbiji.

Kako oni vide našu kulturu, jezik i mentalitet? Šta za njih znači biti mlad u Srbiji, a šta biti mlad u, na primer, Iraku? Kako izgleda upoznavati Beograd na jeziku koji nije srpski? Koliko je nekome iz Avganistana lako da se snađe sa našim gradskim prevozom? Koliko je naše tržište rada pristupačno nekome iz Čečenije?

I ko su uopšte ti zmajevi?

Prvi od pet zmajeva bio je mladi Bojan Karokh, zanimljiv i otvoren momak sa mnogo iskustva i tetovaža. Bojan je do svoje petnaeste godine živeo u Iraku, a u Srbiji je već više od četiri godine. Za te četiri godine stigao je da se zove i Goran.

U novom podkastu poslušajte šta ima da kaže o mladosti, medijima i osećaju slobode, na svoj jedinstven način. I to sve na tečnom srpskom.

Pored toga, Bojan je govorio i o druženju i prijateljstvu sa mladima iz Srbije, kao i o domaćoj muzici, koju, kako kaže, svakodnevno sluša.

Do sledeće epizode, koja će biti on air već u sredu u 18h, poslušajte ovu nadahnjujuću priču i otkrite šta to Bojana čini mladim zmajem.

Gost: Bojan Karokh

Urednica i voditeljka: Mina Vasović

Dizajner zvuka: Niko Nikolić (Pavle)

Dizajner: Nebojša Petrović

Konsultant: Demir Mekić

Ovaj podkast deo je projekta Youth Media Intercultural Hub koji sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava, uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije i Evropske unije. Medijski partner projekta je naš magazin .

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *