fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Ponovo odložen Drive in, ali francuski filmovi po planu

Ponovo odloženo otvaranje Drive In bioskopa na Adi Ciganliji
23. June 2020.

Otvaranje Drive in bioskopa na Adi Ciganliji, predviđeno za 23. jun, odloženo je, ali će projekcije filmova na otvorenom početi već od 24. juna programom Festivala francuskog filma. U slučaju nastavka kišnog vremena, projekcije će biti u Kombank dvorani.

Otvaranje Drive in bioskopa na parkiralištu na Adi, koji pokreću Kombank dvorana i gradske vlasti, već je nekoliko puta odloženo od početka kišnog juna, pa će datum projekcije filma Kventina Tarantina  „Bilo jednom u Holivudu” ponovo i biti naknadno objavljen.

Ipak, bioskop na Adi će zbog najave poboljšanja vremenskih uslova u narednim danima proraditi od 24. do 27. juna u kombinaciji drive in i open air projekcija, a na programu su četiri premijerna naslova, dok će osam, takođe novih filmova, biti prikazano u pratećem programu na onlajn platformi Moj Off. Za otvaranje je odabrana krimi drama „Noćna smena“ rediteljke An Fonten (Anne Fontaine), poznate po biografskoj drami o Koko Šanel, a za zatvaranje triler „Prevodioci“ Režisa Roansara.

Ukoliko dođe do kiše za vreme trajanja drugog izdanja Festivala francuskog filma, projekcije će biti premeštene u Kombank dvoranu, uz besplatan ulaz i ograničen broj posetilaca na 500 – koliko je za sada dozvoljeno u zatvorenom prostoru zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Program FFF-a nalazi se u Kalendaru portala SEEcult.org, kao i u prilogu (pdf)

Tokom trajanja Festivala francuskog filma za mesto na parkingu je neophodna rezervacija, dok se za deo na otvorenom savetuje dolazak ranije, radi zauzimanja besplatnog mesta u “bioskopu pod zvezdama”. 

Nakon završetka Festivala francuskog filma, bioskop na otvorenom će nastaviti redovan repertoar, koji će biti objavljen na sajtu Kombank dvorane.

Kako je i planirano, posetioci će prvih mesec dana Drive in bioskopa moći da uživaju u besplatnim filmskim projekcijama. Prvih sedam dana besplatne projekcije filmova biće svake večeri. Nakon toga dani rezervisani dani za besplatne filmove biće sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Za prvu sedmicu Drive in bioskopa, koji je trebalo da bude otvoren 1. juna, najavljeni su bili, uz Tarantinov “Holivud”, i “2001 Odiseja u svemiru” Stenlija Kjubrika, “High life” Kler Deni, “Marsovac: Spasilačka misija” Ridlija Skota, “Deadpool” Tima Milera i “Deadpool 2” Dejvida Liča, kao i “Otac” Srdana Golubovića.

Kako je ranije najavljeno, i bioskopi u zatvorenom, posle tromesečne pauze, ponovo će početi da rade od 1. jula, a prve dve nedelje prikazivalio bi isti repertoar od dvadesetak filmova, dok bi se od 15. jula pred publikom našle i prve premijere.

Akciju Povratak u bioskop, koja će biti organizovana u svim gradovima Srbije, inicirale su sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije pri Privrednoj komori Srbije, a podržali su je Filmski centar Srbije i sama PKS, smatrajući da je socijalizacija danas potrebnija više nego ikada.

U Srbiji su, inače, posle izbornog procesa, ponovo najavljene i strože mere u borbi protiv korona virusa.

Vest preuzeta sa portala SeeCult.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *