fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Poziv kulturnim radnicima i umetnicima: Regionalni mentorski program za jačanje znanja i veština

Učesnici će imati priliku da uče od iskusnih mentora, razmenjujući veštine i iskustva
23. February 2023.

Kooperativa s radošću objavljuje pokretanje novog ciklusa programa mentorstva za umetnike, kulturne radnike i menadžere programa, kako bi im se pružila mogućnost da usvoje veštine i znanja potrebne za uspešno sprovođenje međunarodnih kulturnih programa. Ovaj jedinstveni program fokusira se na poseban odnos mentora i učenika te pruža 7 meseci kontinuirane podrške iskusnih mentora iz jugoistočne Europe (JIE).

Program će uključivati uvodni događaj uživo i radionicu, 5-10 online sastanaka sa mentorom i završno okupljanje te evaluaciju programa. Program mentorstva počinje u aprilu 2023. i završava se najkasnije u oktobru 2023.

Program će obuhvatati teme poput digitalnih alata, angažmana publike, tehničke produkcije, inovativnih modela upravljanja, naprednog međunarodnog programiranja i još mnogo toga. Učesnici će imati priliku učiti od iskusnih mentora, razmenjujući veštine i iskustva.

„Posvećeni smo pružanju prilike umetnicima, kulturnim radnicima i menadžerima programa, u svrhu sticanja znanja o veštinama koje su im potrebne da postignu uspeh u sve dinamičnijem kulturnom okruženju”, rekao je tim projekta REG LAB. „Program mentorstva pruža jedinstvenu priliku da se proširi znanje i veštine, te se veselimo što pokrećemo ovaj program.”

Svi troškovi za program mentorstva pokrivaće projekat, čime će biti dostupan široj grupi učesnika.

Za više informacija, posetite web stranicu Kooperative: https://platforma-kooperativa.org/news/mentorship-program-call-for-mentees/

Mentorski program deo je projekta REGIONALNA LABORATORIJA: Novi kulturni prostori i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne saradnje odozdo prema gore koji je podržala Kreativna Europa: potprogram – EACEA Projekti kulturne saradnje u zemljama Zapadnog Balkana, 39/2019 „Strengthening cultural, cooperation with and competitiveness of cultural and creative industries in the Western Balkans”. Poziv je u potpunosti finansiran kroz program „Instrument pretpristupne pomoći” (IPA II).

Projekt se temelji na postojećim iskustvima i saradnjama te dalje razvija regionalnu i evropsku razmenu, stvarajući dinamičan okvir umetničke razmene između kulturnih centara, stvarajući znanje temeljeno na dokazima o novim saradničkim modelima rada, jačajući kapacitete i veštine umetnika i kulturnih radnika za delovanje na regionalnom i međunarodnom nivou te povećavajući vidljivost regionalne saradnje na lokalnom i evropskom nivou.

Projekat sprovodi konzorcijum sastavljen od nekoliko partnera iz šest zemalja Jugoistočne Europe koji vodi Kooperativa – Regionalna platforma za kulturu, a partneri projekta su Anibar iz Kosova, Društvo Asociacija iz Slovenije, NKSS iz Srbije, Udruženje Jadro | Јадро Асоцијација | Jadro Asociacioni iz Sjeverna Makedonije, Operacija grad iz Hrvatske i OKC Abrašević iz BiH.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *