fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Poziv za studente: Otvorene prijave za Džon Galt školu objektivističke filozofije

Prijave su otvorene do 10. oktobra
22. September 2023.

Ajn Rend centar Evropa poziva studente i sve zainteresovane da se prijave na šestu po redu Džon Galt školu objektivističke filozofije. Ovaj obrazovni program nudi kvalitetan uvod u izučavanje filozofije američke filozofkinje rusko-jevrejskog porekla Ajn Rend. Prvo predavanje će se održati u četvrtak 19. oktobra u prostorijama Impact Hub-a u Beogradu i u potpunosti je besplatan.

Džon Galt škola predstavlja izvanrednu priliku za mlade, ambiciozne i intelektualno radoznale studente i sve zainteresovane da prošire svoje vidike i ostvare svoj puni potencijal. Kroz ekonomska, politička i kulturološka predavanja, radionice, filmske i književne večeri koje održavaju eminentni predavači, polaznicima škole biće predstavljen objektivizam – filozofija koja vrednuje razum, individualizam i racionalni lični interes. Ovaj obrazovni program pruža i priliku za učestvovanje na međunarodnim konferencijama, pristup bogatoj digitalnoj biblioteci, povezivanje sa drugim studentskim zajednicama, ali i priliku da kada postanu alumnisti, i sami budu predavači.

Program Džon Galt škole u Beogradu, kao donator podržava Prometheus fondacija. Globalno gledano, realizovan je u skoro 30 zemalja i u mnogima od njih se održao više puta. Preko 100 predavača je obučilo više od 1000 alumnista.

Prijavu za školu možete ostvariti putem linka do 10. oktobra – program je ograničen na 25 polaznika.

Ajn Rend, rođena kao Alisa Zinovjevna Rozenbaum, je američka filozofkinja, romansijerka, dramaturškinja i scenaristkinja, ruskog porekla. Najpoznatija je po razvijanju modernog filozofskog pravca, poznatijeg pod imenom objektivizam. U njen književni opus, između ostalog, spadaju i dela kao što su „Pobunjeni Atlas”, „Vrlina sebičnosti”, „Veličanstveni izvor” i „Mi živi” – koji su i ekranizovani. Njena predanost slobodi pojedinca i kritika kolektivizma ostavili su dubok trag na razmišljanje mnogih ljudi širom sveta. Rendini radovi podstiču razmišljanje o moralu, ljudskoj prirodi i društvu, te i danas služe kao izvor inspiracije i diskusije među čitaocima i filozofima.

Ajn Rend centar Evropa je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine, prvobitno pod nazivom Balkanski objektivistički centar. Kao glavni program realizuju Džon Galt školu i godišnju NICON konferenciju novih intelektualaca. Šireći svoj uticaj i delovanje, brzo su uzeli novo ime i postali sedište evropskog objektivizma – Ajn Rend centar Evropa, što im je omogućilo da odgovore na potrebe većeg tržišta, a sve to zahvaljujući uspesima koje su postigli, partnerima sa kojima su delili istu viziju i kooperativnom timu koji je iz godine u godinu rastao.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *