fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Premijera kratkog filma Čistač duše humanitarnog karaktera

Premijera debitantskog filma Lane Radošević biće održana 20. decembra u Kombank dvorani
20. December 2021.

Kratki debitantski film „Čistač duše” u režiji diplomirane producentkinje Lane Radošević, čiju produkciju potpisuju Prinći Production i studenti Fakulteta dramskih umetnosti, imaće svoju premijeru u Kombank dvorani 20. decembra.

„Čistač duše” je meta film, atraktivna komedija koja prati vrtoglavu avanturu filmskog producenta i dramaturga u nameri da obezbede sredstva za svoj film, kada njihov put promene neplanirane okolnosti. Oni završavaju u rukama ratnog veterana i seoskog ludaka, čiji lik potpisuje Ljubomir Bandović, ubeđen da su oni reketaši.

Ostale likove tumače i Tihomir Tika Stanić, Andrija Dujović, Nikola Stanković, Milica Majkić i Darko Ivić.

Rediteljka Lana Radošević zajedno sa scenaristom Aleksandrom Teokarevićem, na duhovit i stilizovan način profiliše filmskog producenta danas, baveći se recepturom pravljenja dobrog filma na ovom podneblju. Oni inspiraciju crpe iz domaćeg okruženja sa protkanim elementima koji su karakteristični za našu tradiciju, mentalitet i društvene norme. Igrajući se sa tipizacijom, „Čistač duše” predstavlja temeljnu studiju karaktera ljudi sa ovih prostora, sa porukom da samo iskren film može biti dobar film.

Sve je to uvijeno u oblandu komičnog narativa, pre svega, komedije karaktera i zabune, sa takoreći „felinijevskim” krajem filma, što metaforiše još jednim komičnim osvrtom na stanje u Srbiji – ne zna se ko koga juri i zašto.

Premijera čiju organizaciju i produkciju potpisuju studentkinje Milica Milinković i Klara Vujović biće humanitarnog karaktera u saradnji sa Fondacijom Podrži život. Projekcija će se održati u velikoj sali Kombank dvorane 20. decembra sa početkom u 17:30h. Gosti će kartu za film moći da dobiju dokazom o dve poslate poruke na 5757.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *