fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Priče bez granica / Talks without borders / S01E07

U novoj epizodi Priča bez granica ponovo razgovaramo o iskustvu života u Nemačkoj i Srbiji
Piše: Marina Zec

21. December 2021

U okviru sedme epizode započinjemo razgovor o Nemačkoj i Srbiji sa Nevenom Mitić koja trenutno živi u Berlinu, i sa Dalijom Parisi Štiks iz Nemačke, koja nam donosi njena radna i životna iskustva iz Srbije.

Nevena Mitić rođena je i odrasla u Beogradu, a u Berlin sam se preselila 2005. godine kada je imala 14 godina sa majkom, koja je tada bila zaposlena u Ambasadi Srbije u Berlinu. Nakon studija nemačkog jezika i književnosti u Beogradu, a kasnije političkih nauka u Frankfurtu, sada radi na poslovima odnosa sa javnošću u Opferperspektive e.V., savetovalištu za ljude koji su doživeli rasističko i desničarsko nasilje. 2019. godine je rešila da se okrene svojoj strasti ka muzici i postala je DJ i producent elektronske muzike. Danas vodi muzičku kuću u Berlinu i kroz etiketu i svoju muziku uvek pokušava da uključi političke aspekte kulture dens muzike. Nada se da će jednog dana moći da živi od svog kreativnog rada.

Dalija Parisi Stiks je rođena u Južnom Tirolu, gde je živela do 15. godine. Posle godinu dana života u Etiopiji seli se u Minhen i Augzburg, gde je studirala pedagogiju umetnosti. Od tada studira dva master programa – kulturni menadžment i studije roda u Minhenu i Beču i radi kao vizuelna umetnica.Trenutno radi u Srbiji na Gete institutu u Beogradu u okviru šestomesečnog kulturveit volonterskog programa nemačke UNESKO komisije. Zalaže se za veću zastupljenost različitosti i feminizma u kulturnim programima, a to koristi i u svojoj umetnosti.

Podkast Priče bez granica je prvi bilingvalni podkast koji se bavi životima mladih koji su iz Srbije otišli u Evropu, kao i životima mladih iz različitih evropskih gradova. Svaka epizoda posvećena je jednoj evropskoj državi i u okviru svake epizode razgovaramo sa dve mlade osobe. Priče bez granica je podkast koji briše granice među mladima, koji podstiče njihov razgovor i razmenu znanja o različitim kulturama!

Urednica i voditeljka: Marina Zec
Dizajn i animacija: Olga Đelošević
Montaža i dizajn zvuka: Marko Đukić, Digimedia
Muzika: Nikola Mijušković
Prevod i lektura: Nevena Todorović
Produkcija: Oblakoder magazin

Podkast Priče bez granica nastao je uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Danske ambasade.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *