fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Priče o zmajevima uživo: Kuda se krećeš?

Događaj Omladinskog programa Beogradskog centra za ljudska prava povodom Međunarodnog dana migranata biće održan 18. decembra u 13 časova
17. December 2021.

Šta za tebe predstavlja kretanje? Kako si došao/došla ovde? Šta ti je sledeći cilj? Kuda se krećeš?

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava nedavno je pokrenuo podkast pod nazivom Priče o zmajevima koji okuplja svestrane mlade ljude iz različitih kulturoloških stvarnosti. Pričali su o mladima u Iraku i mladima u Srbiji, osećaju slobode u tuđoj zemlji, avganistanskoj poeziji i muzici, razlici između Srba i Čečena, upoznavanju putem društvenih mreža, školskom sistemu u Avganistanu, boksu i mnogo čemu drugom.

Kao nastavak podkasta, uz priču sa inspirativnim i različitim mladim ljudima, druženje, kuvanje i muziku, biće održan događaj Priče o zmajevima uživo, pod sloganom Kuda se krećeš?

Kroz prijatan i topao razgovor govoriće se o temama transformacije, promene i kretanja na nivou društva i pojedinca. Koliko promene utiču na naš identitet? Da li su one neizbežne? Da li nas uče da ih prihvatamo, ili nas ipak plaše? Ka čemu se danas krećemo?

Paralelno sa razgovorom za glavnim stolom, u kuhinji će se odvijati priča za sebe. Bojan Karoh pripremaće šftu, poznate kurdske ćufte, a društvo će mu praviti Lara Pantić koja će spremati kuglice od urmi.

Događaj će dodatno upotpuniti muzika sa plejliste Priče o zmajevima, koja predstavlja mali interkulturalni kolaž omiljenih pesama mladih koji su dosada gostovali u podkastu. Od Adel, preko Ahmada Zahira, do Dina Merlina.

U podkastu učestvuju:

Lazara Marinković, novinarka BBC na srpskom

Hava Batajeva, mlada devojka iz Čečenije

Aleksandra Kuzmanović, studentkinja FPN i učesnica programa Youth Media Intercultural Hub

Podkast uživo vodi:

Mina Vasović, autorka i voditeljka Priče o zmajevima

Podkast možete pratiti uživo u subotu, 18. decembra od 13h na njihovom Facebook-u i YouTube-u.

Prethodne epizode podkasta Priče o zmajevima poslušaj na platformama Spotify i Mixcloud.

Događaj se organizuje u okviru projekta Youth Media Intercultural Hub koji sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava, uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije i Evropske unije. Medijski partner projekta je naš magazin.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *