fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Primitivni ples – prodajna izložba printova Dušana Lilića

Izložbe će biti otvorena 5. marta u Krokodilovom centru
25. February 2021.

U petak, 5. marta u 18 časova u KROKODILovom centru biće otvorena prodajna izložba grafika Dušana Lilića pod nazivom Primitivni ples, koju ćete moći da obiđete svakog dana od 12 do 20 časova do kraja meseca aprila.

Za Dušana, muzika i dizajn su u neraskidivoj vezi, a njegovi printovi grafički su prikazi plesnih melodija koje vam često sviraju u glavi. Tokom pandemije čitav jedan spektar mogućnosti nam je uskraćen, među kojima su i pravo na ples, izlazak i provod uz omiljenu muziku. Iako je plesni podijum mnogima sporedna sfera života, nekome je on glavna oaza mira, a nekome jedina profesija. Muzički plakat je autentičan način umetničkog izražavanja koji osim informacija o izvođaču, događaju, vremenu i mestu dešavanja, vizuelno prenosi poruku umetnika i njegove muzike. Likovnim i grafičkim elementima kao što su tipografija, crtež ili boje, on dočarava atmosferu koju posetilac može da očekuje kad stigne na žurku.Kako bismo u vanrednim okolnostima očuvali zdrav razum i kako ne bismo zaboravili ko smo, vraćamo se onom praiskonskom primitivnom plesu i muzici koja tutnji iz nas samih. Ovo su plakati za žurke koje se nikad nisu desile.

Radove Dušana Lilića možete kupiti u KROKODILovom Centru tokom čitavog trajanja izložbe, a informacije o cenama biće naknadno istaknute. Broj gostiju je ograničen, prijave su obavezne putem adrese [email protected], a nošenje maski u prostoru je obavezno.

Dušan Lilić je grafički dizajner iz Beograda. Završio je grafički dizajn na Fakultetu za Dizajn. Studije nastavlja na FMK-u na smeru Digitalne umetnosti i novi mediji. Osim grafičkog dizajna bavi se didžejingom. Već dugi niz godina radi dizajn plakata za različite muzičke događaje. Iza sebe ima jednu samostalnu i više grupnih izložbi. 

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *