fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Producentski dan na FDU

„Kad porastem biću producent“ slogan je 19. Producentskog dana
15. May 2024.

Manifestacija Producentski dan predstavlja diplomski rad studenata Katedre za Filmsku i TV produkciju, Fakulteta dramskih umetnosti, koja je godinama unazad podržana od strane Ministarstva kulture, a ove godine uključili su se i Filmski centar Srbije kao i ogranak MediaDesk Srbije.

Manifestacija se tradicionalno održava jednom godišnje još od 2005. godine, a ove godine je 19. po redu Producentski dan pod sloganom „Kad porastem biću producent“.

Tema je inspirisana detinjstvima klase 2020. Godine koja ove godine organizuje producentski dan i diplomira sa Fakulteta dramskih umetnosti. Ova tema je izuzetno važna jer se osvrće na televizijski i filmski program za najmlađe u Srbiji i regionu, kakav je on i zašto ga ima vrlo malo.

Cilj manifestacije je predstavljanje radova studenata Filmske i TV produkcije, kao i promovisanje profesije producenta i predstavljanje značajne uloge koju Katedra za Filmsku i Televizijsku produkciju ima u edukaciji kadrova u oblastima medija, kulture i umetnosti. Takođe, cilj je i povezivanje Alumnija katedre sa aktuelnim studentima, ali i povezivanje studenata iz stranih gostujućih zemalja sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine gosti Producentskog dana biće studenti i profesori sa Fakulteta scenskih umetnosti u Sarajevu, Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu i Univerziteta iz Majamija.

Ove godine uveden je i humanitarni karakter manifestacije. Kako se tema tiče najmlađih, doneta je odluka da „ulaz” na ovogodišnji Producentski dan bude donošenje odeće, igračaka i higijenskih proizvoda koji će biti donirani svratištima za decu bez roditeljskog staranja. Ko nije u mogućnosti da donese stvari imaće priliku da pošalje SMS ‘1’ na 3030 za organizaciju ‘BUDI HUMAN’.

Manifestacija će se održati 31. maja i 1. juna 2024. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Program čine projekcije studentskih radova, predavanja uspešnih producenata i gostiju iz regiona, kao i ceremonija dodele nagrada, nakon čega će biti priređen koktel i muzički program.

Student IV godine koji čine organizaciju su Marta Alimpijević, Katarina Bugarin, Ana Dajović, Danilo Joković, Marija Glušič, Luka Kovačević, Jelena Petković, Ksenija Minić, Marta Ćuprić, Mina Leontijević, Natalija Gavrilović, Milica Stolić i Mila Todorović.

Za više informacija, pratite instagram i facebook stranicu Producentskog dana: https://instagram.com/producentski_dan https://m.facebook.com/ProducersDay/

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *