fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Projekat Budi Coolturan od 16. oktobra u Fabrici

ESTEIM organizuje jubilarni deseti projekat Budi Coolturan
5. October 2020.

Studentska organizacija ESTIEM, lokalna grupa Beograd, jubilarni deseti put zaredom organizuje projekat Budi Coolturan, koji će se održati u periodu od 16. do 18. oktobra 2020. godine u prostorijama event centra „Fabrike”.

Projekat Budi Coolturan ima za cilj da podigne svest mladih o kulturi, ali i da njegovim učesnicima predoči njeno drugačije viđenje. Nastavljajući tradiciju od prošle godine, obuhvataju više dimenzija kulture, kao što su umetnost- film, muzika, književnost, ples i vizuelne umetnosti, ali i svakodnevni život, modu, psihologiju, filozofiju, istoriju, sociologiju i teologiju.

Kako navode iz organizacije cilj im je da to urade na što interaktivniji, zanimljiviji i kreativniji način, te se koncept ovogodišnjeg projekta zasniva na više različitih formi: panel, dvougao, intervju, radionice, izložbe, diskusije i debate.

Ovogodišnji koncept projekta osmišljen je kao kulturni vremeplov. Jedinstvenim putovanjem kroz dekade 20. veka proći ćemo kroz kulturu od 70-ih godina, pa do danas. Za samo dva dana, koliko traje projekat, osvrnuće se na to šta je nekada predsavljala kultura i kako je ona uticala na današnjicu, a takođe i koje su razlike, a koje sličnosti. 

Prvi dan projekta posvećen je 70-im i 80-im godina. Kroz priču stručnjaka i izvođača uz čije pesme i dan-danas uživamo, podsetićemo se sa dva velika muzička pravca koji su obeleđili te epohe. Takođe, slušaćemo o tome kako je tekao proces stvaranja filma kroz sve aspekte od živopisnih književnih dela, a i naučiti neke od čuvenih plesnih pokreta ovih epoha- moon walk, robot dance…

Drugi dan je posvećen novijim epohama – 90-im i modernom dobu, gde će, kroz inspirativan razgovor sa Draganom Bjelogrlićem, učesnici 1 na 1 čuti šta se sve dešavalo u muzici, na filmu, u književnosti, na televiziji, ali i na ulicama 90-ih. Takođe, imaće priliku da porazgovaraju sa mladim studentima, umetnicima.

Dragan Bjelogrlić

Osim Dragana Bjeloglića, na projektu učestvuju i Dragi i Žika iz Yu grupe, Stanko Crnobrnja, Tihomir Stanić, Goran Marković, Divna Vuksanović i mnoge druge značajne licnosti iz sveta kulture.

Glavni cilj projekta Budi Coolturan je da svaki pojedinac, koji je deo kulturnog života današnjice, stekne kritičko razmišljanje o kulturi i da bude svestan da upravo on treba da bude željena promena u svetu, a da će to jedino postići širenju svoje svesti i znanja o kulturi.

Projekat okuplja sve studente Univerziteta u Beogradu koji žele da učestvuju u kulturnoj revoluciji i grade nove temelje kulture.

Prijave za projekat su otvorene do 12. oktobra 2020. godine na zvaničnom sajtu oraganizacije, dok će sve informacije biti dostupne, kako na zvaničnom sajtu organizacije, tako i na profilima na društvenim mrežama.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *