fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Promocija knjige Nemanje Dragaša u Sketch Baru

Promocija će biti održana u subotu, 10. juna, od 19 časova
6. June 2023.

U subotu, 10. juna u 19:00 održavaće se promocija knjige Nemanje Dragaša u Sketch Baru. 

Oni koji prate njegovo stvaralaštvo znaju da su promocije ovog mladog pesnika uvek zanimljivog toka i opuštene atmosfere. Sketch Bar je mesto koje u poslednje vreme vreme često nudi kulturno umetničke sadržaje ovog tipa i spada u jedno od omiljenih „chill” mesta novosađana, te smo sigurni da će i promocija knjige Nemanje Dragaša ove subote biti pravi melem za dušu i mozak.

Nemanja Dragaš (1992) je diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik – producent, književnik i master teoretičar dramskih umetnosti. Član je Udruženja književnika Srbije od svoje dvadesete godine i Udruženja dramskih umetnika Srbije. Jedan je od najnagrađivanijih srpskih pesnika mlađe generacije. Autor je knjiga poezije: Fantazija u plavom (2008), Mikrofonija zrelosti (2010), Obećani svemir (2014), Okovani satima (2015), Izbor iz poezije/Gedichtauswahl (2016), Morfijum (2018), Antitela (2020) i Ego-makete (2021).

Laureat je više desetina prestižnih nagrada i priznanja iz oblasti umetnosti i nauke. Pobednik je 45. Festivala poezije mladih u Vrbasu i dobitnik nagrade „Stanko Simićević. Dobitnik je priznanja Timočka lira, koje dodeljuje Radio Beograd 2 najboljem mladom pesniku. Za knjigu poezije Obećani svemir dobio je književnu nagradu Branko Marčeta (2016). Laureat je nagrade Spasoje Pajo Blagojević (2019) i nagrade Milutin Bojić (2020). Višestruki je dobitnik zlatnih plaketa za poeziju. Najmlađi je učesnik jubilarnih 50. Književnih susreta na Kozari.

Dobitnik je Vidovdanske nagrade Akademije umetnosti u Beogradu. Master studije Teorije dramskih umetnosti i medija završio je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. dr Vlatka Ilića. Narator je i producent više dokumentarnih, igranih filmova i predstava. Član je Centra za dramu u edukaciji i umetnosti. Dnevne novine Politika uvrstile su ga među najuspešnije mlade umetnike Srbije u 2012. Radi u oblasti dramskih i audivizuelnih umetnosti, književnosti, marketinga i biotehniologije. Govori engleski, španski, ruski, ukrajinski, a služi se jermenskim, turskim i hebrejskim.

Promociju će pratiti violinistikinja Jovana Savić.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *